Women love Beckham: Αποχωρώ και τα οφείλω όλα στη Βικτώρια




Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον 38χρονο μέσο η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) αναφέρει: «Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποχώρησε από το ποδόσφαιρο. Ο 38χρονος μέσος είχε 115 διεθνείς συμμετοχές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη εκτός τερματοφυλάκων, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "Τριών Λιονταριών" σε 58 αγώνες. Ο Μπέκαμ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, έξι τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και δύο Κύπελλα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού υπογράψει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Τον Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών με την Παρί Σεν Ζερμέν και δώρισε τις αποδοχές του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Η ανακοίνωση της FA φιλοξενεί και δηλώσεις του «Μπεκς», ο οποίος τονίζει: «Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω».



Λίγο μετά από τη γνωστοποίηση της απόφασης του Ντέιβιντ Μπέκαμ να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με μήνυμά του στο facebook ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πλούσια καριέρα του και ευχαρίστησε τους ανθρώπους οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Το μήνυμα του Μπέκαμ:
«Είμαι ευγνώμων στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω όμς αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσω την καριέρα μου, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο. Αν μου λέγατε όταν ήμουν μικρό παιδί ότι θα αγωνιζόμουν και θα κατακτούσα τρόπαια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ότι θα υπηρετούσα την εθνική ομάδα της χώρας μου ως αρχηγός και θα ήμουν ποδοσφαιριστής σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, τότε θα σας έλεγα ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είμαι τυχερός που έκανα πραγματικότητα αυτά τα όνειρα.Μέχρι σήμερα, το επίτευγμα για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανος είναι ότι ήμουν αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας μου. Γνώριζα κάθε στιγμή που φορούσα τη φανέλα με τα τρία λιοντάρια, ότι δεν ακολουθούσα τα βήματα άλλων σπουδαίων ποδοσφαιριστών, αλλά και το ότι εκπροσωπούσα κάθε οπαδό που ήταν νοιαζόταν παθιασμένα για τη χώρα του. Είναι τιμή μου που εκπροσώπησαν την Αγγλία τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.Δεν θα κατάφερνα τίποτα απ’ όσα έχω πετύχει χωρίς την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων στις θυσίες των γονιών μου, οι οποίες με βοήθησαν να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Χρωστάω τα πάντα στην Βικτόρια και τα παιδιά μου, οι οποίοι μου πρόσφεραν έμπνευση και υποστήριξη για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Σάιμον Φούλερ και την ομάδα του για τη συνεχή συμπαράσταση.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές από τους οποίους είχα την ευχαρίστηση να μάθω πράγματα. Να ευχαριστήσω ακόμα τους οπαδούς που με στήριξαν και μου έδωσαν δύναμη να πετύχω.Τίποτα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως το να αγωνίζομαι στο σπορ που αγαπώ, όμως νιώθω σαν να ξεκινάω μια καινούργια περιπέτεια και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτά που έρχονται. Είμαι τυχερός που μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και τώρα αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσω».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ