Ελληνική ταινία επελέγη για διεθνές Φεστιβάλ σινεμά -«September» με πρωταγωνίστρια την Κόρα Καρβούνη σε σκηνοθεσία Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το ντεμπούτο της στη μεγάλου μήκους ταινία με το «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου», που συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο αποσπώντας το βραβείο ανδρικού ρόλου για τον μικρό πρωταγωνιστή της, Γιώργο Καραγιάννη, η Πέννυ Παναγιωτοπούλου επιστρέφει αυτή τη φορά στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάριπο που γίνεται 28 Ιουνίου-6 Ιουλίου στην Τσεχία με το «September».



Το «September» αφηγείται την ιστορία της Αννας, μίας 30χρονης κοπέλας που ζει στην Αθήνα, μόνη με το σκύλο της. Ιδιόρρυθμη και αυτάρκης, είναι αρκετά ευχαριστημένη με τη ζωή της μέχρι που πεθαίνει το σκυλί και εκείνη χάνει τον άξονά της. Τότε αρχίζει και κοιτά γύρω της, μέσα της, απέναντι - την γειτονική οικογένεια και τη γυναίκα που ζει μία εντελώς διαφορετική ζωή από τη δική της. Χτυπάει την πόρτα τους για να θάψει το σκυλί στον κήπο τους - είναι ο μόνος κήπος μέσα στο τσιμέντο της γειτονιάς τους. Οι δύο γυναίκες γνωρίζονται και, συνωμοτικά και σιωπηλά, αναγνωρίζονται: και οι δύο είναι μόνες. Η μία κρυφά επιθυμεί τη ζωή της άλλης.

Στο «September», μια συμπαραγωγή Ελλάδας - Γερμανίας, πρωταγωνιστεί η Κόρα Καρβούνη και η Μαρία Σκουλά, το σενάριο υπογράφουν η Πέννυ Παναγιωτοπούλου και η Κάλλια Παπαδάκη και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιώργος Μιχελής,

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι συμπεριλαμβάνει μια ελληνική ταινία στο Διαγωνιστικό του πρόγραμμα, μετά τη συμμετοχή του «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου στην περσινή διοργάνωση, ενώ δύο χρόνια πριν συμμετείχε στο Διαγωνιστικό τμήμα των Ντοκιμαντέρ η «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ