1975: Ευτυχείτε! Μετά το Μπουγατσάν, ο Δημήτρης Κοπαράνης ξαναχτυπά με old school trifle: Κρέμα βανίλιας με ροδόνερο & φιλέ αμυγδάλου

Έναν χρόνο μετά τα #prettyeclair, δύο σχεδόν χρόνια μετά το #bougatsan, ο Δημήτρης Κοπαράνης κάνει το χριστουγεννιάτικο “θαύμα” του και παρουσιάζει το νέο του γλυκό 1975: Ευτυχείτε! 

Εμπνευσμένο από το X-mas κιτς, τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα show της ιδιωτικής τηλεόρασης των '90s και τα μπισκοτογλυκά των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής, το 1975: Ευτυχείτε είναι ένα old school trifle με μελομακάρονα, κρέμα βανίλιας με ροδόνερο και φιλέ αμυγδάλου. Το γλυκό θα είναι διαθέσιμο από σήμερα (1/12/2015) στο Estrella* στη Θεσσαλονίκη.
“Το «1975: Ευτυχείτε» είναι μία ρετρό ευχή για όλο τον κόσμο. Κάποιοι πιστεύουν πως το φαγητό είναι απλά φαγητό. Δεν είμαι ένας από αυτούς. Το φαγητό είναι προϊόν της φύσης μεταφέρει κάποια ενέργεια. Υπάρχει κάτι παγανιστικό στο φαγητό. Το καλότυχο ρόδι, τα δημητριακά που έχουν τη δύναμη της γέννησης, τα ζώα που θυσιάζονται στις γιορτές”.
Το #bougatsan του Δημήτρη Κοπαράνη έγινε instant hit, με πάνω από 320 χιλιάδες αναφορές στο Google και αναφορές ακόμα και στον ξένο Τύπο από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας του. Με την επιτυχία του #prettyeclair να ακολουθεί, θα έλεγε κανείς ότι ο Δημήτρης έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό του. Ο ίδιος όμως έχει τελείως διαφορετική γνώμη. “Δεν είδα πότε το θέμα ανταγωνιστικά. Κάνω ό,τι κάνω από καθαρή έμπνευση. Επίσης δεν ασχολούμαι με αυτά που έχουν συμβεί. Για κάθε νέο πράγμα που κάνω υπάρχει μία περίοδος προετοιμασίας. Είναι το διάστημα που κάνουμε τις δοκιμές, βρίσκουμε το όνομα, τη συσκευασία και αφού όλα αυτά κανονιστούν το προϊόν βγαίνει την ημερομηνία που έχουμε καθορίσει. Μέχρι τώρα δεν έχουμε φύγει ποτέ εκτός προγράμματος”. 

Μιας και ο Δημήτρης έχει βαλθεί να αναγάγει τη Θεσσαλονίκη σε top προορισμό για τους απανταχού foodies και δη γλυκατζήδες, και με τις γιορτές να πλησιάζουν, τού ζητήσαμε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνει ένας επισκέπτης (εκτός από το να κάνει εγκαίρως κράτηση στο Estrella). “Σίγουρα μία βόλτα στην παραλία αργά το απόγευμα την ώρα που ήλιος δύει, μία βόλτα από το Βυζαντινό Μουσείο, νωρίς το πρωί στην αγορά Μοδιάνο για να νιώσει το γνήσιο vibe της πόλης, ούζο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Άθωνος και ένα πέρασμα από Estrella για brunch”. Και για όλους εσάς που αναρωτιέστε πότε θα έρθουν όλα αυτά τα ωραία γλυκά στην Αθήνα, ο Δημήτρης μάς κλείνει το μάτι και μας λέει “Πάρτε με τηλέφωνο!”. 

*Estrella/World Street Food, τηλ.2310272045, Π. Μελά 48, Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ