Υγιεινός ο λιναρόσπορος, με θαυματουργά Ω-3 λιπαρά και πρωτεΐνες – Αλλά, πώς θα τον βάλετε στη διατροφή σας;
Μια από τις πιο καλές φυτικές πηγές Ω-3 λιπαρών είναι σίγουρα ο λιναρόσπορος...
Τα Ω-3 λιπαρά βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί υγρασία και καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ είναι απαραίτητα για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Αλλά τα οφέλη του λιναρόσπορος δεν σταματούν εκεί. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και φυσικών ινών, τα οποία συνδυασμένα βοηθούν τη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα.
Αλλά το πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι πως δεν γνωρίζουμε πως μπορούμε να εντάξουμε τον λιναρόσπορο στη διατροφή μας. Οι παρακάτω χρήσεις, που παρουσιάζει το capital health θα σας δώσουν μερικές ιδέες ή και το έναυσμα να αυτοσχεδιάσετε.
• Προσθέστε λιναρόσπορο στη ζύμη του πολύσπορου ψωμιού, σε αλμυρά κουλουράκια και σε σπιτικές μπάρες δημητριακών.
• Ο τριμμένος λιναρόσπορος ταιριάζει σε κέικ, σε μείγματα δημητριακών για το πρωινό αλλά και σε smoothie.
• Αν τον προσθέσετε σε πράσινες σαλάτες μαζί με ηλιόσπορο και σουσάμι προσφέρετε στον οργανισμό σας μια "βόμβα" θρεπτικών συστατικών.
• Και σε μορφή ελαίου, το λινέλαιο, μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες, σε stir fry, και σε σούπες.
Και δύο πρακτικά tips:
Αποθηκεύετε το λιναρόσπορο στην κατάψυξη για να μην "ταγκίσουν” τα έλαιά του.
Για να απορροφήσει ο οργανισμός σας όλα τα θρεπτικά συστατικά, προτιμήστε το σπασμένο λιναρόσπορο. Είτε θα τον αγοράσετε σε αυτή τη μορφή, είτε θα τον σπάσετε απαλά στο γουδί ή στο μούλτι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr