Αποκλειστικό – Μade in Greece οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 διεθνών βραβεύσεων – Άγγιξαν το 90% εξαγωγών της παραγωγής τους
Το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 διεθνών βραβεύσεων για Έλληνα παραγωγό αποκλειστικά των δικών του βιολογικών ελαιοπροϊόντων κατέρριψε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, που εδώ και 27 χρόνια χαρίζει σώμα και ψύχη στην ευλογημένη γη της Σπάρτης που του προσφέρει τα μέγιστα για την ασυναγώνιστη ποιότητα των προϊόντων του.
Το 100ο βραβείο ανακοινώθηκε επισήμως μόλις χθες και ήρθε από τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων, τον New York Olive Oil Competition 2019, στη Νέα Υόρκη. Το Βιολογικό Αγουρέλαιο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ξεχώρισε ανάμεσα σε 903 δείγματα ελαιολάδων από όλο τον κόσμο και τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο.
Η 100% Made in Greece οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται με την καλλιέργεια, την παραγωγή και την τυποποίηση αποκλειστικά δικών της ελαιοπροϊόντων, κατακτά διεθνείς βραβεύσεις σε σταθερή βάση τα τελευταία 7 χρόνια, κάνοντας το επιχειρηματικό αυτό success story γνωστό παγκοσμίως.
Το αξιοθαύμαστο, ωστόσο, στην περίπτωση των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι ότι οι 100 αυτές διεθνείς βραβεύσεις αφορούν αποκλειστικά στην πολύ υψηλή ποιότητα των ίδιων των προϊόντων κι όχι στο design της συσκευασίας ή τις προωθητικές ενέργειες.
Ποια είναι όμως εκείνα τα συστατικά που συμβάλλουν στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των ελαιοπροϊόντων Σακελλαρόπουλου, που έχουν αποτελέσει ακόμη και υλικό μελέτης σε πανεπιστημιακές διατροφικές έρευνες, όπως του Harvard; Πώς καταφέρνουν να διακρίνονται συνεχώς, να εντυπωσιάζουν τους κριτές, να βραβεύονται για την γεύση και την ποιότητα των προϊόντων τους, σε ένα τομέα που ο διεθνής ανταγωνισμός είναι τεράστιος, με πάνω από 36 χώρες σε όλο τον κόσμο να παράγουν ελαιόλαδο και ελιές;
Το MadeinGreece.news μίλησε αποκλειστικά με τον κ. Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας.
Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:
- επιλέξαμε συνειδητά να ασχοληθούμε με τη βιολογική καλλιέργεια, γνωρίζοντας τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον
- εξειδικευτήκαμε στην παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες διαδικασίες παραγωγής, αλλά και επιτραπέζιων ελιών με μοναδική γεύση και πολύ υψηλά επίπεδα υγειοπροστατευτικών συστατικών
- Το 100ο βραβείο ήρθε με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά, αντιξοότητες πολλές φορές οφείλονται και στις καιρικές συνθήκες
- Είμαστε ο ορισμός και η εφαρμογή του single estate, κάτι το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα διεθνώς
- Είμαστε σε θέση πλέον να συνεργαζόμαστε με αρκετούς chef σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας στο πλάι τους νέους συνδυασμούς, γεύσεις και δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας
- οι συνέργειες με επιστήμονες και ερευνητές έχουν πολύ σημαντική θέση στους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
- οι ελιές από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου περιέχουν 5 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά (φαινόλες – τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη)
- τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αξιοποιούνται και συμμετέχουν στην τριετή έρευνα «Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής» που πραγματοποιείται από το πανεπιστήμιο του Harvard και τη σχολή Δημόσιας Υγείας
- οι βραβεύσεις μας αφορούν μόνο το εσωτερικό της συσκευασίας, το ίδιο το προϊόν, και όχι το design της συσκευασίας ή τις ενέργειες marketing
- Οι 100 διεθνείς βραβεύσεις, που αφορούν αποκλειστικά προϊόντα δικής μας παραγωγής, είναι ένας από τους τρόπους που δίνουμε υπεραξία στα προϊόντα μας
- συμμετέχουμε αποκλειστικά σε διαγωνισμούς με υψηλό κύρος, με επαγγελματίες γευσιγνώστες και με διαδικασίες τυφλής γευσιγνωσίας κατά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου
- συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς που αφορούν την υγεία και συγκεκριμένα επιβραβεύουν προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες υγειοπροστατευτικών συστατικών
- το νέο μας ελαιόλαδο Majestic Blend Evoo έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, κατορθώνοντας να βρεθεί στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR 2018
- Ξεχωριστή ήταν η πρώτη βράβευση μας, το 2012 στα Great Taste Awards στο Λονδίνο, με διπλό χρυσό αστέρι στις ελιές Τέλιες, ανάμεσα σε 10.000 τρόφιμα από όλο τον κόσμο
- Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε 16 χώρες διεθνώς, όπου διαθέτουμε το 90% της παραγωγής μας.
Κύριε Σακελλαρόπουλε, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που τα ξαναλέμε κι αυτή τη φορά με αφορμή τα εξαιρετικά νέα των 100 διεθνών βραβεύσεων, τις οποίες ευχόμαστε να τις χιλιάσετε. Θέλουμε λοιπόν να μας περιγράψετε όλη αυτή τη διαδρομή προς αυτό το ρεκόρ…
Είναι μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές που βιώνουμε ως Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά κυρίως ως Έλληνες ελαιοπαραγωγοί και είναι τιμή μας που καταφέρνουμε να κάνουμε την χώρα μας αναγνωρίσιμη διεθνώς για τη γη της και την μοναδική ποιότητα των προϊόντων που μπορούμε να παράξουμε με βάση την ελιά. Το 100ο βραβείο ήρθε με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά, αντιξοότητες που πολλές φορές οφείλονται και στις καιρικές συνθήκες. Όμως, το πείσμα μας, το μεράκι μας και κυρίως το πάθος και η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε έφεραν το αποτέλεσμα που με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε σήμερα.
Εμείς λοιπόν, επιλέξαμε συνειδητά να ασχοληθούμε με τη βιολογική καλλιέργεια, γνωρίζοντας τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Γυρνώντας το χρόνο πίσω στο 1992, μπορώ να πω ότι μπαίναμε σε ξένα χωράφια, διότι η βιολογική γεωργία ήταν εντελώς άγνωστη τότε στην Ελλάδα. Επιλέξαμε τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας, όπου οι συνθήκες (κλίμα, έδαφος, μηδενική περιβαλλοντική ρύπανση κλπ) είναι ιδανικές για την καλλιέργεια ελιάς, που γίνεται παραδοσιακά στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια.
Στόχος μας δεν ήταν ποτέ να παράγουμε τεράστιες ποσότητες ελαιολάδου και ελιών με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα. Εξαρχής, εκπαιδευτήκαμε, δοκιμάσαμε, πειραματιστήκαμε και εν συνεχεία αποφασίσαμε πως είναι μονόδρομος για εμάς η παραγωγή ελαιοπροϊόντων με ταυτότητα και υπεραξίες. Για το λόγο αυτό εξειδικευτήκαμε στην παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες διαδικασίες παραγωγής, αλλά και επιτραπέζιων ελιών με μοναδική γεύση και πολύ υψηλά επίπεδα υγειοπροστατευτικών συστατικών.
Έχουμε αναλάβει όλη την διαδικασία παραγωγής των ελαιοπροϊόντων μας, από την καλλιέργεια μέχρι την παραγωγή και την τυποποίηση. Καθώς βασιζόμαστε αποκλειστικά στην ιδιοπαραγωγή μας, δηλαδή μόνο στην παραγωγή από τους δικούς μας ελαιώνες, χωρίς να εμπορευόμαστε ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές άλλων, δεν μας επιτρέπονται λάθη. Είμαστε ο ορισμός και η εφαρμογή του single estate, κάτι το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα διεθνώς.
Ωστόσο, παρά την επιτυχημένη αυτή πορεία σας και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που έχετε καταφέρει να βγάλετε στην αγορά, δεν μένετε στάσιμοι, αλλά εξακολουθείτε να καινοτομείτε, αναδεικνύοντας όχι μόνο τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και την ελληνική γαστρονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα ενότητα συνταγών που εντάξατε στο site της εταιρείας σας. Μιλήστε μας γι’ αυτή την ιδέα…
Είμαστε αρκετά ρομαντικοί τύποι, ώστε να μείνουμε μόνο στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων. Θέλαμε ο κόσμος να μπορεί να τα γευτεί απολαμβάνοντας στο έπακρο την πλούσια γεύση τους. Θέλαμε να αναδείξουμε τα αρώματά τους με τον πιο ιδανικό τρόπο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να ζητήσουμε από διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σεφ να εμπνευστούν από αυτά και να μεγαλουργήσουν με τα προϊόντα μας. Εξάλλου πάντα επιδιώκαμε τις συνεργασίες με ανθρώπους της γεύσης, Έλληνες chef και γευσιγνώστες. Είμαστε σε θέση πλέον να συνεργαζόμαστε με αρκετούς chef σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας στο πλάι τους νέους συνδυασμούς, γεύσεις και δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας που θα βρείτε στο https://www.bioarmonia.gr/el/chef.
Σήμερα μας παρουσιάζετε ιδιαίτερα βιολειτουργικά ελαιοπροϊόντα με μοναδική θρεπτική αξία. Μάλιστα οι μοναδικές υγειοπροστατευτικές ιδιότητές τους είναι αναγνωρισμένες σε διεθνείς μελέτες. Μιλήστε μας γι' αυτές.
Ήταν εξαρχής στόχος μας να δημιουργήσουμε καινοτόμα λειτουργικά τρόφιμα, δηλαδή τροφές που πέρα από το να μας προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού, να έχουν αποδεδειγμένα και σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Γι’ αυτό οι συνέργειες με επιστήμονες και ερευνητές έχουν πολύ σημαντική θέση στους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη που μελετά την επίδραση των ελιών Καλαμών στο λιπιδαιμικό προφίλ των ανθρώπων. Σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οι ερευνητές και επιστήμονες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μελέτησαν πολλά εμπορικά δείγματα ελιών, από όλη την Ελλάδα, και κατέληξαν ότι οι ελιές από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου περιέχουν 5 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά (φαινόλες – τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη). Έτσι, δίνοντας μόνο 5 ελιές ημερησίως σε είκοσι υγιή άτομα – εθελοντές για εξήντα μέρες, διαπίστωσαν σημαντική αύξηση της HDL ('καλή χοληστερόλη') και του λόγου της ολικής προς την LDL χοληστερόλης ('κακή χοληστερόλη'). Επίσης, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον λόγο της ολικής προς την HDL χοληστερόλη και στον λόγο LDL/HDL στο 95% της στατιστικής αντιστοιχίας.
Παράλληλα, τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αξιοποιούνται και συμμετέχουν στην τριετή έρευνα «Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής» που πραγματοποιείται από το πανεπιστήμιο του Harvard και τη σχολή Δημόσιας Υγείας, στην καθημερινή διατροφή 1000 εθελοντών πυροσβεστών σε 44 πυροσβεστικούς σταθμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός της τριετούς μελέτης του Harvard School of Public Health είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, όπως οι πυροσβέστες, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.
Έτσι βελτιωνόμαστε συνεχώς, εξειδικευόμαστε και καταφέρνουμε να παράγουμε – πάντα σε περιορισμένη παραγωγή και υψηλή ποιότητα – βιολογικά ελαιοπροϊόντα μοναδικής και εξειδικευμένης ταυτότητας.
Όλες αυτές οι ιδιότητες λοιπόν αναγνωρίζονται και σας έχουν χαρίσει τα 100 βραβεία, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην ποιότητα των προϊόντων ή και στην συσκευασία;
Ήταν συνειδητή μας επιλογή να «επενδύσουμε» αποκλειστικά στη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων μας. Γι’αυτό και οι βραβεύσεις μας αφορούν μόνο το εσωτερικό της συσκευασίας, το ίδιο το προϊόν, και όχι το design της συσκευασίας ή τις ενέργειες marketing. Θέλουμε ο κόσμος να συνδέσει τα προϊόντα μας με την ποιότητα και όχι με άλλες δευτερεύουσες για εμάς κινήσεις που μπορούν να του τραβήξουν την προσοχή.
Το αποτέλεσμα είναι ότι σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς που συμμετέχουμε και γενικότερα σε όλους τους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, η διαδικασία δοκιμής είναι η τυφλή γευσιγνωσία με βάσει διεθνή πρότυπα. Δηλαδή, οι κριτές και γευσιγνώστες δεν γνωρίζουν ποιο ελαιόλαδο ή ποιες επιτραπέζιες ελιές δοκιμάζουν, διατηρώντας υψηλά στάνταρντ δοκιμής. Αυτή η μορφή επιβράβευσης για εμάς έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.
Ποιοι είναι ακριβώς αυτοί οι διαγωνισμοί που μας περιγράφετε και γιατί έχουν τόση σημασία;
Οι 100 διεθνείς βραβεύσεις, που αφορούν αποκλειστικά προϊόντα δικής μας παραγωγής, είναι ένας από τους τρόπους που δίνουμε υπεραξία στα προϊόντα μας. Γι’αυτό, συμμετέχουμε αποκλειστικά σε διαγωνισμούς με υψηλό κύρος, με επαγγελματίες γευσιγνώστες και με διαδικασίες τυφλής γευσιγνωσίας κατά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Εκεί, μεγάλα panel κριτών – γευσιγνωστών, επιβλεπόμενα από τους εκάστοτε panel leaders, δοκιμάζουν τυφλά τα ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές από εκατοντάδες δείγματα προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Συναγωνιζόμαστε λοιπόν χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής και ποιότητας όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τουρκία, οι Η.Π.Α, η Αργεντινή, η Χιλή και άλλες.
Οι πλέον αναγνωρισμένοι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχουμε είναι ο LAIOOC στο Λος Άντζελες, o NYIOOC στην Νέα Υόρκη, τα Great Taste Awards στο Λονδίνο, o ITQI στις Βρυξέλλες, ο OliveJapan στην Ιαπωνία, ο παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικών ελαιολάδων BIOL στην Ιταλία, o LIOOC στο Λονδίνο, ο Terraolivo στο Ισραήλ, ο Olivinus στην Αργεντινή, ο JOOP στην Ιαπωνία, o EVOIOOC στην Ιταλία, κ.ά.
Πλέον, συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς που αφορούν την υγεία και συγκεκριμένα επιβραβεύουν προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες υγειοπροστατευτικών συστατικών, όπως είναι τα Aristoleo High Phenolic Awards, όπου έχουμε διακριθεί για τρία συναπτά έτη με τις βιολογικές ελιές που περιέχουν τα περισσότερα υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως.
Να σταθούμε εδώ σε μία από τις πιο πρόσφατες «αφίξεις» στην προϊοντική σας γκάμα, ένα νέο ελαιόλαδο, το οποίο έχει ήδη κατορθώσει να τραβήξει τα βλέμματα διεθνώς, απολαμβάνοντας βραβεύσεων. Πρόκειται για το Majestic Blend Evoo. Μιλήστε μας για αυτή την επιτυχία…
Όντως το νέο μας ελαιόλαδο Majestic Blend Evoo έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, κατορθώνοντας να βρεθεί στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR 2018. Και φυσικά δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μας όταν μάθαμε ότι το Majestic Blend Evoo κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε εκατοντάδες ελαιόλαδα. Ήταν μια από τις πιο σημαντικές βραβεύσεις που έχουμε λάβει σε ένα ελαιόλαδο που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, κατάφερε να βραβευτεί και να λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές. Παράλληλα η 1η θέση του Majestic Blend Evoo έφερε κατά συνέπεια και την χώρα μας, την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην αντίστοιχη 1η θέση στον κόσμο.
Η ιδιαιτερότητα του πολυποικιλιακού αρωματικού ελαιολάδου Majestic Evoo limited edition, για την οποία διακρίθηκε κιόλας, έγκειται στον συνδυασμό τριών ποικιλιών ελιάς (Κορωνέικη, Καλαμών, Κουτσουροελιά). Έχει απόλυτη γευστική αρμονία και ισορροπία, με φυσική προσθήκη λεμονόχορτου και εστραγκόν, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ως ένα αρωματικό ελαιόλαδο υψηλής γαστρονομίας, στοιχείο που το καθιστά ως ένα από τα πιο λειτουργικά και καινοτομικά αρωματικά λάδια υψηλής ποιότητας των βιολογικών ελαιώνων μας.
Ποιες είναι οι πιο σημαντικές βραβεύσεις στην πορεία σας και γιατί;
Ξεχωριστή ήταν η πρώτη βράβευση μας, το 2012 στα Great Taste Awards στο Λονδίνο, με διπλό χρυσό αστέρι στις ελιές Τέλιες, ανάμεσα σε 10.000 τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά όταν το 2017 το αρωματικό ελαιόλαδο Συλλεκτικόν κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως βάσει της κατάταξης EVOOWR. Σίγουρα κορυφαία στιγμή ήταν όταν ενημερωθήκαμε για την πρώτη θέση παγκοσμίως του ελαιολάδου Majestic Blend Evoo, μόλις στην πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε, μετά από 4 έτη δοκιμών.
Σε αυτό το σημείο να σταθούμε στο 100ο βραβείο με το οποίο τιμηθήκατε. Ποιο ήταν αυτό και τι σημαίνει για εσάς;
Μόλις χθες η εταιρία μας έλαβε το 100ο βραβείο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδων παγκοσμίως στην Αμερική, στον διαγωνισμό NYIOOC 2019 που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδων παγκοσμίως και εκεί το βιολογικό Αγουρέλαιο τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο, ανάμεσα σε 903 δείγματα ελαιολάδων που συμμετείχαν συνολικά από όλο τον κόσμο.
Η βράβευση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία για εμάς, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην Ελληνική ελαιοκομία και σηματοδοτεί μια νέα εποχή δημιουργίας και εξέλιξης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.
Καινοτομία και εξωστρέφεια είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου και μάλιστα ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρείας σας είναι στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη και την επιτυχημένη πορεία σας. Μιλήστε μας για το εξαγωγικό πλάνο σας, σε ποιες χώρες εξάγετε;
Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι μια επιχείρηση με εξαγωγικό χαρακτήρα και επενδύουμε στην εξωστρέφεια. Μέσα από τις βραβεύσεις και την καινοτομία, καταφέρνουμε να διατηρούμε σταθερά αυξανόμενο το πελατολόγιο μας. Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε 16 χώρες διεθνώς, όπου διαθέτουμε το 90% της παραγωγής μας. Δεν είναι εύκολο ποσοστό για να επιτευχθεί, όμως το προσπαθήσαμε και είναι μία κατάκτηση για την οποία είμαστε περήφανοι, όχι μόνο για τη δική μας εξαιρετική πορεία, αλλά γιατί νιώθουμε ότι συμβάλλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr