Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα από τον Άκη Πετρετζίκη που είναι έτοιμο σε μόλις 10'
Γρήγορο και υπέροχο!
Συστατικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
100 γρ. καρυδόψιχα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20x30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr