Τίλντα Σουίντον: «Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη» - Η ιδιαίτερη μάσκα που φόρεσε η ηθοποιός στο Φεστιβάλ Βενετίας (Φωτό)

«Σινεμά, σινεμά, τίποτα άλλο εκτός από αγάπη»

Η Τίλντα Σουίντον τίμησε τον Chadwick Boseman με έναν ιδιαίτερο τρόπο την πρώτη νύχτα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποδέχθηκε το τιμητικό βραβείο του Χρυσού Λέοντα για την πορεία της στον κινηματογράφο.

 

 

Μετά από μια συγκλονιστική ομιλία για την δύναμη του κινηματογράφου, η Σουίντον κατέληξε: «Ζήτω η Βενετία. Σινεμά σινεμά σινεμά. Wakanda Forever. Τίποτα εκτός από αγάπη».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tildaswinton

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tilda Swinton (@swinton.tilda) στις

 

Η έκφραση «Wakanda forever» είναι μια αναφορά στην διάσημη ταινία «Black Panther» του Boseman, που έφυγε από την ζωή στις 28 Αυγούστου μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

 

 

«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου», είπε η Σουίντον στην ομιλία της. «Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου. Τα ονόματα όσων έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου.

 

 

Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το τρελό σινεφίλ παιδί που πάει με οτοστόπ στο σταθμό για να φτάσει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους».

 

 

Για την εμφάνισή της η αγαπημένη ηθοποιός επέλεξε ένα ασπρόμαυρο σύνολο του οίκου Chanel και δεν παρέλειψε να πάρει μαζί της και μια μάσκα, μιας και το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα αποστασιοποίησης και υγιεινής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sparkling ✨ #TildaSwinton #VeniceFilmFestival #BiennalediVenezia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tilda Swinton (@tildaswintonislove) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elegant Tilda ? #TildaSwinton

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tilda Swinton (@tildaswintonislove) στις

 

Η μάσκα της όμως δεν ήταν σαν τις άλλες, ούτε σαν αυτές που περίμενες. Αντιθέτως, επέλεξε να προστατευτεί κρατώντας μια custom χρυσή μάσκα - γλυπτό, του James Merry, για την οποία εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης από τους σκελετούς σαλαχιών, από τα φύκια και γενικά τα γλυπτά ψαριών στη ψαραγορά Ριάλτο της Βενετίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ