Γιατί και πως η Νέα Ερυθραία έγινε .. Ματογιάννια Μυκόνου και άλλαξε τους κανόνες της νυχτερινής διασκέδασης οέο !

Μικρά και «θαυματουργά», δίνουν την αίσθηση κυκλαδίτικου νησιού και σφύζουν από ζωντάνια. Τα μπαράκια της Νέας Ερυθραίας «γράφουν» τη δική τους ιστορία, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες της νυχτερινής διασκέδασης. «Εκτοπίζουν» από το χάρτη διαχρονικά στέκια και ως σημαντικός πόλος έλξης «κονταροχτυπιούνται» με το Γκάζι για την πρωτοκαθεδρία.

Της Ελισάβετ Σταμοπούλου από το In.gr

Μικρά και «θαυματουργά», δίνουν την αίσθηση κυκλαδίτικου νησιού και σφύζουν από ζωντάνια. Τα μπαράκια της Νέας Ερυθραίας «γράφουν» τη δική τους ιστορία, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες της νυχτερινής διασκέδασης. «Εκτοπίζουν» από το χάρτη διαχρονικά στέκια και ως σημαντικός πόλος έλξης «κονταροχτυπιούνται» με το Γκάζι για την πρωτοκαθεδρία.



Τρία χρόνια τώρα μια «φωλιά» που φάνταζε αμελητέα στεγάζει τα πλέον δημοφιλή και γραφικά μπαράκια της Νέας Ερυθραίας. Ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Εκάλη και την Κηφισιά, «κρύβονται» πολυτάραχα μικρά δρομάκια που «πλημμυρίζουν» από μουσικές, φωνές, και ποτά.

Η «μάχη» για ένα τραπέζι, η ανυπομονησία για μια μπύρα ή για ένα κοκτέιλ, η χαλαρή διάθεση και το «bar hopping» καθρεπτίζουν τη νέα «ντίβα» της διασκέδασης ,τη Νέα Ερυθραία. Από ξεχασμένη «κουκίδα» στον νυχτερινό χάρτη εξελίχθηκε σε δυναμικό hot spot συνδυάζοντας μια εναλλακτική ποικιλία ήχων, καλές τιμές στα ποτά, ενώ «αγκαλιάζει» κάθε προτίμηση και στιλ.

Με «σύμμαχο» το απλό, αλλά και το «πλούσιο» ως προς τις επιλογές, τα μπαράκια της Νέας Ερυθραίας δίνουν μια διαφορετική όψη στη νυχτερινή διασκέδαση θυμίζοντας κάτι από πλατεία Καρύτση, Γκάζι με «αέρα» Πάρου. Το «πολύ» είναι λίγο για να περιγράψει την κατάσταση εντός και εκτός των μπαρ.



Δεν είναι ένα αλλά πολλά. Όποιος επιθυμεί να αλλάξει παραστάσεις, να ακούσει διαφορετική μουσική, να διασκεδάσει με νέα παρέα μπορεί εντός δευτερολέπτων να το κάνει πράξη.

Το μπαρ που έβαλε πρώτο το «λιθαράκι» στην «μεταρρύθμιση» είναι το Low. Μικρό, γουστόζικο, με «άρωμα» mainstream αλλά και ροκ ανεβάζει τη διάθεση με ποικίλες μουσικές και ποτά, που κυμαίνονται γύρω στα 7 ευρώ. Απέναντί του το Barfly με εξίσου νησιώτικο «αέρα» και ιδιαίτερη διακόσμηση ξεφεύγει από το συνηθισμένο, και παρόλο που ως γείτονας του Low δανείζεται στοιχεία όπως το στιλ και οι τιμές, δεν αποβάλλει τον «χαρακτήρα» του.


Γευστικά ποτά γύρω στα 7 ευρώ μπορεί να βρει κανείς και στο πιο ροκ μπαρ της «παρέας», το Persona, μια ανάσα από το Low και διπλά από το γευστικό Mucca, που δροσίζει και γλυκαίνει με τις ασυνήθιστες γεύσεις παγωτών.

Το μπαρ που συνορεύει με το Persona είναι το Mouky, πρωταθλητής των κοκτέιλ. Έχει γίνει ρουτίνα, άλλωστε, η «πάλη» για ένα ποτό και στο στρίμωγμα στις μπάρες του Mouky.

Στην απέναντι «όχθη» το κοσμικό «Nisi», το «after» της πλατείας με ελληνική μουσική για πολύ κέφι, χορό μέχρι πρωίας και άφθονα ποτά γύρω στα 7 ευρώ. Το «πάρτι» συνεχίζεται με το Mini bar που κλέβει τις εντυπώσεις με ροκ, house, αλλά και ελληνικές μουσικές.

«Φρένο» στην διασκέδαση δεν μπαίνει. Μπορεί κανείς να απογειώσει την έξοδό του πηγαίνοντας στο Hole, μια «τρύπα» με πολλά μυστικά.


Στο πάνω μέρος της πλατείας το «We live», το σύγχρονα διακοσμημένο εστιατόριο και μπαρ «Block 146», αλλά και το καλοκαιρινό «Look up», ο «φάρος» της πλατείας, ή αλλιώς η πολυτάραχη ταράτσα με τις mainstream μουσικές, που τονώνει την ιδιαιτερότητα της Νέας Ερυθραίας.

Οι πιστοί ακόλουθοι του ξενυχτιού μπορούν να «ξεγελάσουν» την κούραση και την πείνα τους τρώγοντας στο τέλος της βραδιάς πικάντικα σουβλάκια στο «Καλαμάκι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ