Topwoman η Σταυρούλα Τσολακίδου: Πρώτη Μεσογειονίκης η 21χρονη Ελληνίδα σκακίστρια με τις παγκόσμιες διακρίσεις (φωτό)

Έχει χαρίσει στο ελληνικό σκάκι παγκόσμιους τίτλους

Η 21χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου που έχει χαρίσει στο ελληνικό σκάκι παγκόσμιους τίτλους αναδείχθηκε και Μεσογειονίκης στην κατηγορία γυναικών στο 11ο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Πέτροβατς στο Μαυροβούνιο από 19 έως 26 Ιουνίου 2021.

Το φετινό Μεσογειακό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αφού έλαβαν μέρος 125 σκακιστές και σκακίστριες από 20 μεσογειακές χώρες μεταξύ των οποίων 68 ήταν κάτοχοι διεθνούς τίτλου της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE): 15 είχαν τον ανώτερο σκακιστικό διεθνή τίτλο του μεγάλου μετρ (GM), 20 διεθνείς μετρ (ΙΜ), 18 μετρ FIDE, 1 μεγάλη μετρ γυναικών (WGM), 5 διεθνείς μετρ γυναικών (WIM), 4 μετρ FIDE γυναικών. 

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ένα ενιαίο όμιλο με χωριστή βαθμολογία για άνδρες και γυναίκες. Η Σταυρούλα με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες κατέλαβε την 1η θέση στις γυναίκες και την 8η στη γενική κατάταξη.

Τη χώρα μας, εκτός από τη Σταυρούλα Τσολακίδου εκπροσώπησαν οι: Ευγένιος Ιωαννίδης 6 βαθμούς σε 9 αγώνες (πολύ καλή εμφάνιση για τον νεαρό σκακιστή από τη Θεσσαλονίκη με απόδοση 2496), Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη 5 βαθμούς σε 9 αγώνες και Άννα-Μαρία Δρακάκη 4 βαθμούς σε 9 αγώνες, αναφέρει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στο επίσημο σάιτ της.

cheesfedgr

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των αγώνων στη σελίδα εδώ.

Who is who

Η Σταυρούλα Τσολακίδου (γεννημένη 24 Μαρτίου 2000) είναι Ελληνίδα σκακίστρια από την Καβάλα. Αγωνίζεται στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.

Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων κάτω των 18 ετών το 2016, κάτω των 16 ετών το 2015 και κάτω των 14 ετών το 2013.

Τοn Σεπτέμβριο του 2016, βρισκόταν στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) για κορίτσια Κ-21.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ