Έκτορας Μποτρίνι: Φτιάξτε και εσείς την πιο νόστιμη Φθινοπωρινή σαλάτα - Με μανταρίνι και πορτοκάλι
Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας. Η σπιτική βινεγκρέτ από παπαρουνόσπορο (υπερ-απλή!) είναι απίστευτα εθιστική και απογειώνει αυτή τη σαλάτα.
Κρατήστε την έξτρα βινεγκρέτ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την σε όλα! Προσθέστε λίγο απλό ψητό κοτόπουλο για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε γεύμα.
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
3 φλ. baby σπανάκι
3 φλ. ρόκα
2-3 μανταρίνια, σε ξεφλουδισμένες φέτες
1 φλ. καβουρδισμένα καρύδια
3/4 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι ή φρέσκο ρόδι
1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνα
Πρέζα θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
2 κουτ. σπόροι παπαρούνας
1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μαζί το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανταρίνια, τα καρύδια και τα κράνμπερι ή τα σπόρια ροδιού.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τους σπόρους παπαρούνας και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω παρμεζάνα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
Τολμήστε να προσθέσετε ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, όπως τοματίνια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr