Τραγωδία για την τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ: Αυτοκτόνησε ο 17χρονος γιος της - οι δικές της απόπειρες, ο εθισμός (φωτό & βίντεο)

«Ο όμορφος γιος μου, ο Σέιν, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να βάλει τέλος στον επίγειο αγώνα του»

Η 55χρονη Ιρλανδή τραγουδίστρια  Σινέντ Ο' Κόνορ  επιβεβαίωσε χθες, μέσα από ανάρτηση στο Instagram, ότι ο «όμορφος» γιος της Σέιν, τον οποίο μοιράζεται με τον πρώην τραγουδιστή της folk Donal Lunny, πέθανε.

«Ο όμορφος γιος μου, ο Σέιν, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να βάλει τέλος στον επίγειο αγώνα του σήμερα και τώρα είναι με τον Θεό. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη και ας μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Το μωρό μου. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ, αναπαύσου» έγραψε σε tweet της.

 

 

«Αυτό είναι για τον Σέιν μου. Το φως της ζωής μου. Το φως της ψυχής μου. Το γαλανομάτικο μωρό μου. Θα είσαι πάντα το φως μου. Θα είμαστε πάντα μαζί. Κανένα όριο δεν μπορεί να μας χωρίσει» έγραψε σε δεύτερο tweet της αφιερώνοντας στον γιο της ένα τραγούδι του Bob Marley.

 

 

Ο Σέιν, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Πέμπτη ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά της τραγουδίστριας που έχει αποκτήσει ακόμα τους: Jake Reynolds, Roisin Waters και Yeshua Francis Neil Bonadio.

Ο 17χρονος, πατέρας του οποίου είναι ο ο Donal Lunny, δημοφιλής Ιρλανδός μουσικός και παραγωγός της φολκ μουσικής, εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο Tallaght του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν υπό παρακολούθηση καθώς είχε αυτοκτονικές τάσεις.

 

 

 

 

 

 

«Σέιν, η ζωή σου είναι πολύτιμη. Ο Θεός δεν σμίλεψε αυτό το όμορφο χαμόγελο στο όμορφο πρόσωπό σου για το τίποτα. Ο κόσμος μου θα κατέρρεε χωρίς εσένα. Είσαι η καρδιά μου. Σε παρακαλώ μην την κάνεις να σταματήσει να χτυπά. Σε παρακαλώ, μην κάνεις κακό στον εαυτό σου. Πήγαινε στην αστυνομία και ας σε πάμε στο νοσοκομείο.

Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον γιο μου, τον Σέιν. Σέιν, δεν είναι πια αστείο όλο αυτό το να εξαφανίζεσαι. Με τρομάζεις πάρα πολύ. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να κάνεις το σωστό και να παρουσιαστείς σε ένα τμήμα . Αν είσαι με τον Σέιν, σε παρακαλώ κάλεσε την αστυνομία για την ασφάλειά του» είχε γράψει η μητέρα του στο Twitter, όσο η αστυνομία τον αναζητούσε.

Σε άλλο tweet της είχε γράψει: «Πώς ένας δεκαεπτάχρονος τραυματισμένος νέος, ο οποίος βρισκόταν σε παρακολούθηση λόγω αυτοκτονικών τάσεων, στην πτέρυγα Lynn του νοσοκομείου Tallaght μπόρεσε να εξαφανιστεί; Το νοσοκομείο φυσικά μέχρι στιγμής αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Οτιδήποτε συμβεί στο γιο μου κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους θα κάνω μηνύσεις».

 

Η αστυνομία από πλευράς επιβεβαίωσε τελικά τον θάνατο του νεαρού αναφέροντας σε σχετική δήλωση: «Μετά την ανεύρεση ενός πτώματος στην περιοχή Bray του Wicklow την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, η έκκληση για στοιχεία για τον εξαφανισμένο Σέιν ο Κόνορ, 17 ετών, σταματάει».

Σε διαδοχικά tweets της μετά την είδηση θανάτου του γιου της ανέφερε ακόμα:  «Ο δικηγόρος μου έλαβε αυτό από τον δικηγόρο της Tusla. Μπορεί η tusla παρακαλώ να καταλάβει ότι το παιδί μου δεν ονομάζεται «το λείψανο». Το όνομά του είναι Σέιν». «Ναι, έχω λάβει εντολή ότι ο πελάτης σας ενημερώθηκε ότι η ταυτοποίηση των λειψάνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα».

«Έχω πλέον ταυτοποιήσει επίσημα τα λείψανα του γιου μου, Σέιν. Είθε ο Θεός να συγχωρέσει το Ιρλανδικό κράτος γιατί εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

Η Σινέντ  είχε ζητήσει, όλα αυτά τα χρόνια,  από τους θαυμαστές της να προσευχηθούν για την υγεία του 17χρονου και είχε κάνει έκκληση για να βοηθηθεί ο έφηβος, μετά την εξαφάνισή του τον Ιανουάριο του 2019.

Η 55χρονη έγινε γνωστή τη δεκαετία του '90 με το επιτυχημένο τραγούδι Nothing Compares 2 U, το οποίο ονομάστηκε το νούμερο ένα παγκόσμιο σινγκλ από τα Billboard Music Awards, ενώ το ντεμπούτο της άλμπουμ The Lion and the Cobra μπήκε στα διεθνή charts. Το 1992 είχε σκίσει στην τηλεόραση μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' με πολλούς να ισχυρίζονται ότι το περιστατικό κατέστρεψε την καριέρα της.

Το 199 χειροτονήθηκε από τον επίσκοπο Μάικλ Κοξ της Λατινικής εκκλησίας Τριεντίνου και πήρε το όνομα Μητέρα Μπερναντέτ Μαρί. Τον επόμενο χρόνο η τραγουδίστρια  αποκάλυψε ότι ήταν λεσβία σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό Curve.

Ωστόσο στη συνέχεια παντρεύτηκε (σ.σ ο δεύτερος γάμος της) τον  Βρετανό δημοσιογράφο Nick Sommerlad (2001 έως το 2004) ενώ ο τρίτος της γάμος ήταν με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη της Steve Cooney.

Εν τω μεταξύ πάλευε για χρόνια με τη διπολική διαταραχή, την κατάθλιψη και το μετατραυματικό στρες, σύμφωνα με την Daily Mail.  Είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2007 ότι πριν από τη διπολική της διάγνωση είχε παλέψει με σκέψεις αυτοκτονίας, ενώ είχε αναφέρει τότε ότι η φαρμακευτική αγωγή τη βοήθησε να βρει περισσότερη ισορροπία, αλλά «είναι μια δουλειά σε εξέλιξη».

Παράλληλα όμως αντιμετώπιζε για χρόνια πρόβλημα και με τα ναρκωτικά. Το 2015 έγραψε στο Facebook ότι είχε πάρει υπερβολική δόση σε ένα ξενοδοχείο κάπου στην Ιρλανδία, ενώ οι Αρχές ενημέρωσαν αργότερα ότι βρέθηκε ασφαλής.

Το 2017, δημοσίευσε ένα δακρύβρεχτο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών στη σελίδα της στο Facebook στο οποίο δήλωσε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει εδώ και δύο χρόνια. Ασπάστηκε το Ισλάμ τον Οκτώβριο του 2018 και άλλαξε ξανά το όνομά της σε Shuhada Sadaqat .

Το 2020 δήλωσε ότι θα σταματήσει για λίγο τις συναυλίες καθώς μπήκε σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης διάρκειας ενός έτους και όλα τα Live της το 2021 διακόπηκαν.

Αποκαλύπτοντας τα νέα, είπε ότι «έχασε κάποιον αγαπημένο» της, ενώ παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν για πάνω από 30 χρόνια «εθισμένη στην μαριχαουάνα» αλλά «εθίστηκε για λίγο» σε άλλο ναρκωτικό μετά την απώλεια που βίωσε.

«Μεγάλωσα με πολλά τραύματα και κακοποίηση. Μετά πήγα κατευθείαν στη μουσική βιομηχανία. Και δεν έμαθα ποτέ πώς να κάνεις μια φυσιολογική ζωή. Ποτέ δεν πήρα τον κατάλληλο χρόνο για να θεραπευτώ» είχε πει η ίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ