Στέλιος Παρλιάρος: Μας φτιάχνει Πολίτικο χαλβά σιμιγδαλένιο - Μοσχοβολάει βούτυρο και κανέλα
Το καλύτερο γλυκό...
5 Μαρτίου 2022 - 6:03 μμ
ΥΛΙΚΑ
Για τον χαλβά
• 250 γρ. βούτυρο Lurpak
• 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 κιλό γάλα πλήρες
• 500 γρ. ζάχαρη
• 3 μικρά αβγά
• 40 γρ. κουκουνάρια
• λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Ευχαριστούμε τον Στέλιο Παρλιάρο & το Steliosparliaros.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον χαλβά
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, δηλαδή στο ½ της κουζίνας, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για ½ ώρα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γάλα χλιαρό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μείγμα των αβγών με το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, φορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
19 Δεκεμβρίου 2024
20 Δεκεμβρίου 2024