Χρόνια πολλά Μαρινέλλα: Ξεκίνησε ως ηθοποιός, αλλά με τέτοια φωνή το τραγούδι της υποκλίθηκε - «Οι μύθοι δεν έχουν ηλικία» λέει η Finos Film (βίντεο)

Γενέθλια για την 86χρονη Μαρινέλλα, την εκπληκτική ερμηνεύτρια με την τεράστια έκταση φωνή

Μαρινέλλα, ένα όνομα μία ιστορία, συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην πίστα παρά τα 86 της χρόνια.

Γενέθλια σήμερα για την Μαρινέλλα κατά κόσμο Κυριακή Παπαδοπούλου που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938.

Από το 1956 που άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά η Μαρινέλλα δεν έχει σταματήσει έως και σήμερα.

Η Μαρινέλλα το τέταρτο και μικρότερο μέλος μιας φτωχής οικογένειας, τραγουδούσε από πολύ μικρή. Σε ηλικία τεσσάρων έως πέντε χρονών, συμμετείχε στην παιδική ραδιοφωνική εκπομπή "Παιδική ώρα" στην οποία έτυχε να τραγουδήσει ένα κομμάτι του Schubert. 

Από ηθοποιός, τραγουδίστρια, πως ξεκίνησε

Στα δεκαεφτά της, ακολούθησε ως ηθοποιός το θίασο της Μαίρης Λωράνς όπου έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Δίπλα της, οι ανερχόμενοι τότε ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Μάρθα Καραγιάννη, αλλά και η Σόνια Δήμου, ο Γιάννης Τζαννετάκος και η χορεύτρια Ντέπυ Φιλοσόφου. 

Κάποιο βράδυ, η τραγουδίστρια του θιάσου αρρώστησε και η Μαρινέλλα που ήξερε απ' έξω όλα τα τραγούδια, την αντικατέστησε. Τραγούδησε το «Ο άνθρωπος μου» της Σοφίας Βέμπο, σε μουσική του Μενέλαου Θεοφανίδη και στίχους του Μίμη Τραϊφόρου, αλλά και το «Μαλαγκένια», γερμανικό τραγούδι της Κατοχής. Η Μαρινέλλα έγινε ακολούθως η βασική τραγουδίστρια του θιάσου.

Έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή αναγνώριση και σταδιοδρομία. 

Ξεχωρίζει για την έκταση της φωνής της και τη μοναδική χροιά της, ενώ διακρίνεται και για τη μεγάλη εκφραστικότητα στις ερμηνείες της, τόσο στις ηχογραφήσεις της όσο και επί σκηνής. 

Το 2021, η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική και συνεχίζει να τραγουδά έως και σήμερα. Συγκαταλέγεται γενικά στους σπουδαιότερους ερμηνευτές και ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.

Τα αφιέρωμα από τη Finos Film

Ακούραστη καλλιτέχνιδα και θρύλος του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα κέρδισε τον θαυμασμό του κοινού για την καθαρή – σαν καμπάνα – φωνή της και τη θεατρικότητα με την οποία ερμηνεύει τα τραγούδια της. Δούλεψε σκληρά για να εδραιωθεί στο μουσικό στερέωμα κι όταν έγινε μεγάλο όνομα δεν επαναπαύτηκε. Έφερε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, προσέφερε μέσω της δουλειάς της και συνέχισε να μαθαίνει και να τολμά!

«Μελωδικές ευχές στέλνουμε σήμερα στην αγαπημένη μας Μαρινέλλα που έχει τα γενέθλια της! “Εγώ υπάρχω γιατί θέλω να υπάρχω” δήλωσε πρόσφατα η θρυλική μας σολίστ και εμείς της ευχόμαστε να θέλει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, γιατί οι μύθοι δεν έχουν ηλικία» σημείωσε η εταιρία παραγωγής για την ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Στο αφιερωματικό βίντεο της Φίνος Φιλμ περιλαμβάνονται σκηνές της Μαρινέλλας από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες, όπου τραγούδησε η Μαρινέλλα για τη Φίνος Φιλμ, είναι τα «Γοργόνες και Μάγκες» και «Η Παριζιάνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ