Μίκι Μάους: Το πιο διάσημο ποντίκι του κόσμου αποκτά φωνή πριν από 95 χρόνια - Τη δανείζει ένας από τους δημιουργούς τους, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ (βίντεο)

Το διάσημο κινούμενο σχέδιο, Μίκι Μάους δημιουργήθηκε το 1928 και έναν χρόνο μετά αποκτά ομιλία

Πέρασαν 95 χρόνια από τις 31 Μαΐου 1929, όταν ο Μίκι Μάους, περίπου 7 μήνες μετά τη δημιουργία του αποκτά φωνή.

Το διάσημο ποντίκι ήταν ένας βουβός χαρακτήρας στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου. Μάλιστα, τη φωνή του Μίκυ Μάους, δάνεισε ο ίδιος ο Walt Disney, δίνοντας νέα διάσταση στην προσωπικότητά του και συμβάλλοντας στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του. 

Η προσθήκη της φωνής ήταν ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των κινουμένων σχεδίων και καθιέρωσε τον Μίκυ ως έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες στην ιστορία.

Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 18 Νοεμβρίου 1928 στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Steamboat Willie». Αυτό το καρτούν ήταν από τα πρώτα που ενσωμάτωσαν συγχρονισμένο ήχο και εικόνα, κάτι που το έκανε πρωτοποριακό για την εποχή του.

Γουώλτ Ντίσνεϋ και Ουμπ Άιγουερκς, οι δημιουργοί του Μίκι Μάους


Με την προσθήκη της φωνής, το 1929 στο «The Karnival Kid», ο Μίκυ έγινε ακόμα πιο δημοφιλής. Ο Μίκυ Μάους έγινε σύμβολο όχι μόνο της Disney αλλά και της αμερικανικής ποπ κουλτούρας εν γένει. Το 1932, ο Walt Disney έλαβε ειδικό Όσκαρ για τη δημιουργία του Μίκυ, αναγνωρίζοντας την επίδραση του χαρακτήρα του στην ανάπτυξη των κινουμένων σχεδίων.

Διαβάστε ακόμα: Αυτή είναι η πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία του Disney: Βρέθηκε μετά από 100 περίπου χρόνια στην Νορβηγία! (φωτό-βίντεο)

Ο Μίκυ Μάους έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 130 ταινίες και έχει κερδίσει δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ. 

Επιπλέον, ο Μίκυ είναι ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 1978, με την ευκαιρία των 50ών γενεθλίων του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ