Topwoman ξανά η Κατερίνα Στεφανίδη - Έκανε άλμα στα 4,73μ & κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! (φωτό-βίντεο)

 Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου της Ρώμης

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε το... θαύμα της και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου της Ρώμης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 4,73μ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έπειτα από συγκλονιστική μάχη με την Ελβετίδα, Αντζέλικα Μόζερ (4,78μ.) κρεμώντας στο στήθος της το πέμπτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού και 12ο συνολικά σε μεγάλη διοργάνωση στην λαμπερή καριέρα της.

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα «βασίλισσα των αιθέρων» (που πήγε στη Ρώμη με εφετινή καλύτερη επίδοση στα 4,64μ.), καθώς έδειξε απ’ την αρχή του σπουδαίου τελικού, πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι αποφασισμένη να ανέβει στο βάθρο για ακόμη μία φορά.

Δείτε το άλμα της εδώ:

Έγραψε έναν πεντακάθαρο πίνακα, έχοντας μόνο έγκυρα στα 4,43μ, 4,58μ, 4,68 και 4,73μ. και πήρε εξαρχής προβάδισμα έναντι των άλλων αθλητριών. Με το 4,73μ. μάλιστα η Στεφανίδη έκανε νέο φετινό ρεκόρ κι έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια ώρα η Βρετανίδα Μόλι Κόντερι, με καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 4,86μ., δεν μπόρεσε να περάσει το 4,78μ., ούτε το 4,83μ., δίνοντας τη δυνατότητα στην 34χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να πανηγυρίζει ήδη μίνιμουμ για το αργυρό μετάλλιο.

Κάπου εκεί ήρθε το... προσπέρασμα απ’ την Ελβετίδα Μόζερ, η οποία άφησε το 4,73μ. -στο οποίο είχε «γράψει» μία άκυρη προσπάθεια- και πέρασε το 4,78μ. (εθνικό ρεκόρ Ελβετίας), ανατρέποντας τα δεδομένα. Η Στεφανίδη προσπάθησε δύο φορές στα 4,83μ., δεν τα κατάφερε, αλλά σίγουρα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για το 5ο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού.

Το 2014 στη Ζυρίχη η Στεφανίδη πήρε το αργυρό μετάλλιο, το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό, ενώ το 2022 στο Μόναχο πρόσθεσε άλλο ένα αργυρό, πριν την αποψινή επιτυχία της.

Image

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Φινλανδή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μούρτο, η οποία είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.58μ. 

Δείτε την αντίδραση της Κατερίνας:

Το who is who της Κατερίνας Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη (4 Φεβρουαρίου 1990) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα στα 4,85 μέτρα.

Αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2020. Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοικτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Διαβάστε ακόμη: Topwoman για ακόμα μια φορά η Kατερίνα Στεφανίδη - Ξεπέρασε τα 4,71μ. στο Drake Relays και αναδείχθηκε η καλύτερη αθλήτρια

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου (2018) και του Diamond League (2019), πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ το 2016 (με 4,81 μ.), πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 (με 4,85 μ.) και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017 (με 4,91 μ.), γεγονός που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη: Μπράβο Κατερίνα - Αργυρό μετάλλιο για την Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό κλειστό στίβου στην Πράγα με 4.75 επίδοση!

Διαβάστε ακόμη: Top Woman η Κατερίνα Στεφανίδη που πρώτευσε στο άλμα επί κοντώ σε αγώνες στη Νέα Υόρκη - Υπερέβη τα τέσσερα μέτρα και 60 εκ.

Κέρδισε συνολικά 10 μετάλλια σε όλα τα διεθνή αθλητικά πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2017 και αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017 και το 2019.

Θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ