568 χρόνια μαζί! Για 6 αδερφές από το Μιζούρι - Σημείωσαν ρεκόρ Γκίνες με το άθροισμα των ηλικιών τους

Και συνεχίζουν ...

Οι παρακάτω αδερφές από το Μιζούρι είναι πλέον οι κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ για την υψηλότερη συνδυαστική ηλικία έξι εν ζωή αδερφών, επιβεβαίωσαν στελέχη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες στο «Good Morning America».


View this post on Instagram


A post shared by Good Morning America (@goodmorningamerica)

Οι αδερφές, που γεννήθηκαν στην οικογένεια Overall στο Farmington, απαρτίζονται από τη Norma Jacob, 101, τη Lorene Kollmeyer, 98, τη Maxine Cole, 97, την Doris Griffith, 94, τη Margaret Norton, 90, και την Elma Jennings, 88.

Μαζί έχουν μια συνολική ηλικία μόλις 568 ετών -- και συνεχίζουν ...

Σε συνέντευξή της στο «GMA», η Κόουλ είπε ότι η ιδέα να υποβάλει αίτηση για τον τίτλο προήλθε από τον ανιψιό της, Ντιν, τον γιο της μεγαλύτερης αδελφής της, Τζέικομπ.

"Απλώς αποφάσισε ότι φαινόταν ότι μπορεί να είμαστε, ξέρετε, επιλέξιμοι. Έτσι το ξεκίνησε αυτό", μοιράστηκε η Cole.

Ως μέρος των κριτηρίων για να διαγωνιστούν για το ρεκόρ, οι αδελφές έπρεπε να υποβάλουν πάνω από 100 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών γέννησης, πιστοποιητικών γάμου, σχολικών αρχείων και φωτογραφιών, μεταξύ άλλων, για να επαληθεύσουν την ηλικία και το υπόβαθρό τους.

Η Cole, η οποία κατοικεί ακόμα στο Μιζούρι, είπε στο "GMA" ότι αυτή και οι αδερφές της μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και βίωσαν πολλά σημαντικά γεγονότα της ζωής μαζί.

"Έχουμε μια υπέροχη σχέση. Ήμασταν πάντα κοντά", είπε η Κόουλ.

"Καθώς περνούσε ο καιρός... μερικές από εμάς μετακομίσαμε έξω από την πόλη", συνέχισε, προσθέτοντας, "Έζησα εδώ όλη μου τη ζωή. Και άλλες τρεις αδερφές είναι εδώ. Και μόλις τα πήγαμε περίφημα."

Η Cole εξήγησε ότι εκείνη και οι αδερφές της έκαναν ταξίδια μαζί καθώς μεγάλωναν, επισκεπτόμενες μέρη όπως η Ουάσιγκτον, DC, ακόμη και θεματικά πάρκα όπως το Silver Dollar City στο Μπράνσον του Μιζούρι.

Είπε, αν και αυτή και οι αδερφές της βρίσκονται τώρα σε διαφορετικούς τύπους καταστάσεων διαβίωσης λόγω των αναγκών και των ανησυχιών για την υγεία τους, εξακολουθούν να διατηρούν «καλές σχέσεις».

Όσο για το πώς αυτή και τα αδέρφια της κατάφεραν να μείνουν κοντά όλα αυτά τα χρόνια, η Cole το στηρίζει στην ανατροφή και στους γονείς τους.

"Όλοι μας μεγαλώσαμε στην εκκλησία. Ανήκουμε στην First Baptist Church εδώ στο Farmington, και η μητέρα και ο μπαμπάς μας μας πήγαν στο Κυριακάτικο σχολείο στην εκκλησία [μεγαλώνοντας]", είπε. 

"Μας έμαθαν να τηρούμε τον Χρυσό Κανόνα και να είμαστε ευγενικές μεταξύ μας και να αγαπάμε η μία την άλλη. Και, στην πραγματικότητα, στην καθημερινή μας ζωή, προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό.

Και νομίζω ότι ήταν ένα υπέροχο πράγμα που μας συνέβη. Είχαμε υπέροχοι γονείς».

Συζητώντας το επίτευγμα του παγκόσμιου ρεκόρ της ίδιας και των αδελφών της, η Κόουλ είπε: «Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που είμαι μέρος αυτού».

Σημείωσε ότι η ίδια και οι αδερφές της απόλαυσαν την όλη διαδικασία, λέγοντας ότι είναι «τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία».

«Αισθανόμαστε τόσο ευλογημένες που συνέβη αυτό», πρόσθεσε. «Μόλις άνοιξε ένας νέος κόσμος για εμάς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ