Υποτροφία στη μνήμη της Μάρθης Ψαροπούλου κόρης της Μαρίας Κρυστιανού - «Ήταν συμφοιτήτριά μου» λέει ο Στέφανος Αλεξιάδης που την κέρδισε

Συγκινημένος ο συμφοιτητής της Στέφανος Αλεξιάδης που κέρδισε την πρώτη υποτροφία στη μνήμη της Μάρθης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος

Την μνήμη της Μάρθης Ψαροπούλου κόρης της Μαρίας Καρυστιανού που σκοτώθηκε στην Τραγωδία στα Τέμπη θέλησε να τιμήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ανακοινώνοντας μεταπτυχιακή υποτροφία στο όνομα της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου: «Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανάμεσα στις 57 αδικοχαμένες ψυχές των συνανθρώπων μας είχαμε τη δυστυχία να χάσουμε ένα μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. 

Η φοιτήτρια του 2ου έτους του Τμήματος μας, Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Μαρία – Θωμαή Ψαροπούλου χάθηκε τόσο άδικα λίγο πριν κλείσει τα είκοσι της χρόνια. 

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα μας αποφάσισαν ως ελάχιστη ενέργεια για να τιμήσουν τη μνήμη της Μάρθης να θεσπίσουν μία υποτροφία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες στις επιστήμες της αγωγής» που θα φέρει το όνομα της ως «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου». 

Διαβάστε ακόμα: Κατασυγκινεί η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την κόρη της - "Ένας χρόνος Μάρθη μου, έγινες άγγελος, θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή" (φωτό)

Η υποτροφία θα δίνεται στην/ον απόφοιτο του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία κάθε ακαδημαϊκού έτους που θα συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Θα αφορά την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή της/του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης του ΔΠΜΣ!

 

«Ήταν συμφοιτήτριά μου» λέει ο Στέφανος Αλεξιάδης που κέρδισε την υποτροφία

Ο Στέφανος Αλεξιάδης είναι ο πρώτος φοιτητής του τμήματος που πήρε την υποτροφία στη μνήμη της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου.

Συγκινημένος σε ανάρτησή του αναφέρει:

»Σήμερα ήταν μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου. Πρώτον, γιατί μετά από κόπο τεσσάρων ετών κατάφερα να ολοκληρώσω το πτυχίο των παιδαγωγικών λέγοντας τον όρκο σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο γεμάτο από χαμόγελα. Ο δεύτερος λόγος όμως που πλημμυρίζω από συγκίνηση είναι γιατί μου δόθηκε μια υποτροφία που δίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Μια υποτροφία στο μεταπτυχιακό του τμήματος προς τιμήν της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου που ήταν συμφοιτήτριά μου και βρισκόταν στο δυστύχημα των Τεμπών. Εύχομαι να φανώ αντάξιος».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ