Ιδού έξυπνα 3 tips για να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για εσάς - Επενδύστε σωστά στην υγεία των ματιών σας!

 Επιλέξτε προσεκτικά και μην κάνετε συμβιβασμούς όταν πρόκειται για την προστασία σας από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και με τον ήλιο να λάμπει έντονα, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλά ένα μοδάτο αξεσουάρ αλλά μια απαραίτητη προστασία για τα μάτια σας. Προτού όμως επιλέξετε το ιδανικό ζευγάρι για εσάς, υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σύμφωνα με το spirossoulis.com, για να διασφαλίσετε την απόλυτη προστασία.

ΒΗΜΑ 1: ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Κατ' αρχάς, μην παρασυρθείτε μόνο από το σχέδιο ή την μάρκα. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν κατασκευαστεί με υλικά που προσφέρουν υψηλή απορροφητικότητα για τις επιβλαβείς UV ακτίνες. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα τους αναγράφει "100% UV προστασία". Αυτό εξασφαλίζει ότι τα μάτια σας θα παραμείνουν προστατευμένα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΒΗΜΑ 2: ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Επιλέξτε τον σκελετό με γνώμονα το σχήμα του προσώπου σας. Μεγάλα και καμπυλωτά σχέδια προσφέρουν συχνά καλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς καλύπτουν μεγαλύτερες επιφάνειες και εμποδίζουν την είσοδο των ακτίνων από διάφορες γωνίες.

ΒΗΜΑ 3: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν προσφέρουν πάντα καλή προστασία από τις UV ακτίνες. Ακόμη και διαφανείς φακοί μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική προστασία εφόσον η ποιότητα των υλικών είναι υψηλή. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή φακού πρέπει να βασίζεται στην ποιότητα και όχι μόνο στο χρώμα.

Να θυμάστε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι περισσότερο από ένα απλό fashion statement. Eίναι ένας ζωτικής σημασίας προστάτης για την υγεία των ματιών σας. Επιλέξτε σωστά και μην κάνετε συμβιβασμούς όταν πρόκειται για την προστασία σας από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ