Κατ Τόρες: Το αγγελικό πρόσωπο με την σκοτεινή πλευρά - Η Βραζιλιάνα influencer κακοποιούσε & κρατούσε αιχμάλωτες, νέες κοπέλες (φωτό & βίντεο)

Η Torres έχει πλέον καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία ανθρώπων και δουλεία μιας από αυτές τις γυναίκες.

Όλα ξεκίνησαν, όταν δυο νεαρές Βραζιλιάνες αναφέρθηκαν ως αγνοούμενες τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι οικογένειές τους και το FBI ξεκίνησαν μια απεγνωσμένη έρευνα σε όλες τις ΗΠΑ για να τις βρουν.

Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ζούσαν με την πρώην Βραζιλιάνα μοντέλο και influencer ευεξίας Kat Torres.

Λίγα λόγια για την Kat Torres

Η ζωή της Βραζιλιάνας Κατ Τόρες, πριν από κάποιες μέρες έμοιαζε απλά ονειρική.

Το μοντέλο γεννήθηκε σε φτωχή και κακοποιητική οικογένεια, μεγάλωσε σε μια φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο και από τηνν εφηβεία της είχε βάλει στόχο να γίνει διάσημο μοντέλο.

Μετακόμισε στις ΗΠΑ, μετά στην Ευρώπη και, στα 20 της, είχε σχεδόν πετύχει όλα όσα ποθούσε: Είχε κάνει εξώφυλλα σε περιοδικά μόδας, έμενε στις Κάννες, τη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ, φωτογραφιζόταν να διασκεδάζει με τον Χολιγουντιανό σούπερ σταρ Λεονάρντο ντι Κάπριο κα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν της έφταναν…

Η Κατ θα δημιουργούσε έναν σκοτεινό, εφιαλτικό, βγαλμένο από τα σενάρια ψυχολογικών θρίλερ κόσμο.

Τώρα η influencer βρίσκεται κρατούμενη στην φυλακή της Βραζιλίας.

Κρατούσε γυναίκες ως σκλάβες και έχει καταδικαστεί για trafficking.

Image

Τώρα οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, ζητούν από το BBC να κάνει μια συνέντευξη της Τόρρες στη φυλακή, πιστεύοντας ότι μέσω αυτής όλο και περισσότερα θύματα της θα μιλήσουν.

Περισσότερες από 40 γυναίκες έχουν ως τώρα αναφέρει ότι έπεσαν θύματα της Τόρρες, όμως οι περισσότερες αρνούνται να καταθέσουν, καθώς τη φοβούνται, ή έχουν τόσο βαριά ψυχικά τραύματα που δεν είναι σε κατάσταση να την αντιμετωπίσουν. 

Παρόλα αυτά, η Κατ Τόρρες υποστηρίζει ότι είναι αθώα και πως εκπλήσσεται από «τα ψέματα που λένε τόσοι άνθρωποι». 

Ο λογαριασμός της στο Instagram και το κανάλι της στο Youtube ήταν επικεντρωμένος στην ευεξία και την προσωπική εξέλιξη και την ακολουθούσαν πάνω από 1 εκ. άνθρωποι.

Με 150 δολάρια επιπλέον, οι συνδρομητές του καναλιού μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την υπηρεσία που τους πρόσφερε αποκλειστικές βιντεοσυνομιλίες με την Τόρες…

Τουλάχιστον 14.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI, χρησιμοποίησαν τη συνδρομητική υπηρεσία για να λάβουν βιντεοσκοπημένες συμβουλές της Κατ, ή να συνομιλήσουν μαζί της

Από φαν σε σκλάβες

Για παράδειγμα, η Άνα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ήταν μια ακόμα πελάτισσα της Κατ. 

Το 2019, μετά από εντατική «καθοδήγηση», η Τόρες της ζήτησε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, ώστε να δουλέψει γι’ αυτή ως εσώκλειστη οικιακή βοηθός. Να φροντίζει τα κατοικίδιά της, να της μαγειρεύει, να πλένει και να καθαρίζει, έναντι αμοιβής περίπου 2.000 δολαρίων το μήνα.

Όταν η  Άνα έφτασε στη Νέα Υόρκη, τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε. 

Το διαμέρισμα ήταν χάλια, κοιμόταν και ζούσε σε άθλιες συνθήκες.

Η  Τόρρες απαιτούσε να είναι πάντα διαθέσιμη γι’ αυτή. Κοιμόταν ελάχιστες ώρες, δεν πληρωνόταν ποτέ και οι απαιτήσεις, όπως και η ψυχολογική βία, διαρκώς αυξάνονταν.

Η Άνα κατάφερε να αποδράσει και μαζί της παρέσυρε τρεις άλλες γυναίκες. Τη Λετίσια Μαϊα, μια Βραζιλιάνα της οποίας έκανε “life coaching” από τα 14 της χρόνια, τη Ντεζιρέ Φρέιτας, μια Βραζιλιάνα που ζούσε στη Γερμανία και μια άλλη, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και αποκαλείται «Σολ». 

Image

Τον Απρίλιο, η ομάδα του BBC έλαβε μια σπάνια δικαστική εντολή να πάρει συνέντευξη από την Τόρες σε μια βραζιλιάνικη φυλακή – η πρώτη συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης μαζί της από τη σύλληψή της. 

Η Τόρρες βρισκόταν ήδη 18 μήνες στη φυλακή και περίμενε τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Ντεζιρέ. Λίγο αργότερα, θα καταδικαζόταν από Βραζιλιάνο δικαστή σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για την εμπορία της Ντεζιρέ και για δουλεία. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε παρασύρει τη νεαρή γυναίκα στις ΗΠΑ με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Οι βραζιλιάνικες αρχές ερευνούν τουλάχιστον 20 καταγγελίες γυναικών ακόμα.

Η Τόρες τόνισε στο τηλεοπτικό συνεργείο του BBC ότι είναι εντελώς αθώα και τα αρνήθηκε όλα.

Image

twitter

 «Όταν έβλεπα τους ανθρώπους που κατέθεταν, έλεγαν τόσα πολλά ψέματα. Τόσα πολλά ψέματα που κάποια στιγμή δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω», είπε.

«Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι μια ψεύτικη γκουρού, αλλά την ίδια στιγμή, λένε επίσης ότι… “Είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, επειδή μπορεί να αλλάξει το μυαλό των ανθρώπων με τα λόγια της”». Όταν οι δημοσιογράφοι την έφεραν αντιμέτωπη με τις αποδείξεις που είχαν στα χέρια της, η Τόρες άλλαξε. Έγινε εχθρική, κατηγορώντας τους ότι λένε και αυτοί ψέματα. «Επιλέγετε να πιστεύετε ό,τι επιλέγετε να πιστεύετε. Εγώ μπορώ να σας πω ότι είμαι ο Ιησούς. Και μπορείτε να δείτε τον Ιησού ή μπορείτε να δείτε τον διάβολο, αυτό είναι όλο. Είναι δική σας επιλογή. Είναι το μυαλό σου».

 «Δεν έχω συνέλθει πλήρως ακόμη, πέρασα μια δύσκολη χρονιά. Με εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά, με υποδούλωσαν και με φυλάκισαν. Ελπίζω η ιστορία μου να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση», λέει η Ντεζιρέ, η οποία έγραψε βιβλίο για όσα πέρασε. Και τονίζει ότι ελπίζει πως ο κόσμος θα αναγνωρίσει ότι οι πράξεις της Torres συνιστούν σοβαρό έγκλημα και όχι κάποιο «δράμα στο Instagram».

Η Torres έχει πλέον καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία ανθρώπων και δουλεία μιας από αυτές τις γυναίκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ