Έβαλε τη στολή της και βούτηξε στον Σηκουάνα: Η Anne Hidalgo δήμαρχος του Παρισιού, κολυμπά στο ποτάμι μετά από 100 χρόνια – Έχει πλέον καθαρίσει (φωτό & βίντεο)

Η Anne Hidalgo ήθελε να δείξει ότι τα νερά του Σηκουάνα καθάρισαν, στόχο που είχαν βάλει οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σε 9 μέρες

 

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo τήρησε τελικά την υπόσχεσή της και κολύμπησε στα νερά του Σηκουάνα για να δείξει ότι 100 χρόνια μετά την απαγόρευση λόγω ακαταλληλότητας το ποτάμι είναι καθαρό.

«Τι ευτυχία! Το ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια, έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά, το νερό είναι πολύ καλό, λίγο δροσερό αλλά όχι τόσο πολύ», δήλωσε η Ινταλγκό με βρεγμένα τα μαλλιά μόλις επέστρεψε στην αποβάθρα από τη βουτιά στον Σηκουάνα, όπου τη συνόδευσαν ο πρόεδρος της γαλλικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόνι Εστανγκέ και ο νομάρχης της περιοχής του Παρισιού, Μαρκ Γκιγιόμ.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Ντούσκος, ο πρώτος Έλληνας στη μάχη των Ολυμπιακών: Πότε αγωνίζονται, Τεντόγλου, Κορακάκη, Πετρούνιας, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη και οι ομάδες μπάσκετ και πόλο

 

Δείτε ακόμα: 100 + 1 'Έλληνες στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Αυτή είναι η αποστολή της χώρας μας - Τεντόγλου, Καραλής, Πετρούνιας, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη & οι ομάδες πόλο-μπάσκετ

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματίσει και τέσσερις μέρες μετά την σύντομη βουτιά στον Σηκουάνα της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά, η Ινταλγκό φορώντας στολή κατάδυσης και συνοδευόμενη από τους δύο αξιωματούχους βυθίστηκε στα νερά του ποταμού που διαρρέει το Παρίσι μεταξύ της συνοικίας Saint-Paul και του Île Saint-Louis.

Θυμίζουμε όσο στον Σηκουάνα θα γίνει το αγώνισμα κολύμβηση του τριάθλου στους Ολυμπιακούς που αρχίζουν σε 9 ημέρες στις 26 Ιουλιου με την τελετή έναρξης, την πρώτη εκτός σταδίου, στις όχθες του ποταμού.

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι στολές της Μογγολίας συγκλονίζουν – Περίτεχνα κεντήματα & παραδοσιακά αξεσουάρ – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Αλλά παρά το σχέδιο καθαρισμού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, οι ανησυχίες για την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις παραμένουν. 

Οι δοκιμές την περασμένη εβδομάδα έδειξαν για πρώτη φορά αποδεκτά επίπεδα βακτηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου.

Διαβάστε ακόμα: Good news από το Παρίσι & τον Σηκουάνα - Ελεύθερο και ασφαλές το κολύμπι ξανά μετά από 100 χρόνια απαγόρευσης στο ποτάμι (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ