«Χάρτινος Δράκος της ΑΑΔΕ»: 287 κινεζικές επιχειρήσεις της Ελλάδας φοροδιαφεύγουν - 3 εκατ. ο τζίρος σε 1 μήνα - Το απίστευτο κόλπο με τις αποδείξεις (βίντεο)

Η ΑΑΔΕ με την επιχείρηση «Χάρτινος Δράκος», εξάρθρωσε ένα τεράστιο κύκλωμα φοροδιαφυγής με τεράστια κέρδη

Πρόκειται για υπόθεση φοροδιαφυγής 287 επιχειρήσεων κινεζικών συμφερόντων στον τομέα του λιανεμπορίου

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Χάρτινος Δράκος» παρουσιάζει σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μετά την υποβολή ανωνύμων καταγγελιών, υπογραμμίζοντας την μεγάλη σημασία που δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Πρόκειται για υπόθεση φοροδιαφυγής 287 επιχειρήσεων κινεζικών συμφερόντων από τον τομέα του λιανεμπορίου που ξεκίνησε από δύο ανώνυμες καταγγελίες.

Το μεγάλο κόλπο με τις αποδείξεις

Οι συγκεκριμένες εταιρίες είχαν παραποιημένο λογισμικό. Μπορεί ο πελάτης, αν πλήρωνε με μετρητά, να έπαιρνε σωστή απόδειξη για παράδειγμα 99 ευρώ αν είχε αγοράσει κάτι, όμως στην ΑΑΔΕ πήγαινε απόδειξη με 9,9 ευρώ, για 21 ευρώ η ΑΑΔΕ έβλεπε 2,1 κτλ. Μόνο με κάρτα πήγαιναν σωστά οι αποδείξεις στην ΑΑΔΕ.

Έκλεβαν ΦΠΑ και φόρο με αυτόν τον τρόπο.

Μόνο σε έναν μήνα η ΑΑΔΕ διαπίστωσε ότι 220.000 αποδείξεις είχαν σταλεί στην ΑΑΔΕ με τζίρο 3 εκατ. ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική αξία της φοροδιαφυγής δεδομένου ότι το κύκλωμα δρούσε 3 χρόνια.


Ήταν ένας δύσκολος έλεγχος γεμάτος προκλήσεις, είπε ο κ. Πιτσιλής, περιγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης του ελέγχου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ