Επανεκλογή για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ξανά πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους υπέρ της (φωτό)

Την τελευταία στιγμή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων.

Eπανεξελέγη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ακόμα πενταετία θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 θετικές ψήφους, 284 κατά και 55 αποχές.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνώριζε ότι είχαν συμμαχήσει υπερ της οι Σοσιαλδημοκράτες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Φιλελεύθεροι του Renew.

Τελευταία στιγμή όμως έλαβε και τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, τουλάχιστον της πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της.

Η ακροδεξιά ομάδα Πατριώτες για την Ευρώπη, καθώς και η ομάδα της Αριστεράς είχαν ταχθεί εξ αρχής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ακόμα πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη όλων των ευρωβουλευτών που με ψήφισαν», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο X, λίγο μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής της. 

Ο πρωθυπουργός της χώρα, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν.

«Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να οικοδομούμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη» τόνισε, σε ανάρτησή του στο Χ. 

Ποια είναι η Γερμανίδα Πρόεδρος της Κομισιόν

Η Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν είναι Γερμανίδα πολιτικός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει σπουδάσει οικονομικά καθώς και ιατρική, στην οποία κατέχει διδακτορικό.

Από τις 17 Δεκεμβρίου του 2013 έως τις 17 Ιουλίου 2019 ήταν Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας στην τρίτη και στην τέταρτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 2 Ιουλίου 2019, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στις 16 Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 18 Ιουλίου 2024 επανεξελέγη με 401 ψήφους για ακόμη μία πενταετία.

Διαβάστε ακόμα: Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα, Κάγια Κάλας: Τα τρία πρόσωπα-κλειδιά στην ηγεσία της Κομισιόν - Για τα επόμενε 5 χρόνια (φωτό & βίντεο)

Διαμάστε ακόμα: Η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη παρακολουθεί την ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν: Να δούμε τι θα βγάλει το μεσημέρι η κάλπη. Θα της δώσει το πράσινο φως για δεύτερη θητεία; (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ