Ο Δημήτρης Καμπουράκης γράφει: «Ένα χιλιάρικο μου ήρθε το ρεύμα γ@μ@ω τις κυβερνήσεις σας, απατεώνες κλέφτες»

Το ενεργειακό κόστος τρομάζει τους καταναλωτές, θέλουμε φτηνό ρεύμα, αλλά...

Όταν είναι Απρίλης-Μάης, βάζει το φουτεράκι και τις μπότες του, ανεβαίνει με το αμάξι του την απέναντι πλαγιά και με το δροσερό αεράκι να του φυσά το πρόσωπο και να του φέρνει στην μύτη ευωδιές λουλουδιών, φτάνει στην κορφή κι απλώνει ένα πανό που γράφει. «Ελεύθερα βουνά, Περήφανοι άνθρωποι». 

Τραβά και μια αγωνιστική φωτογραφία με τη γροθιά υψωμένη και την ανεβάζει στο fb, γράφοντας για λεζάντα «κάτω τα χέρια ρε από τα βουνό μας, γ@@ώ τις μπίζνες σας, όχι άλλα Αιολικά πάρκα».

Όταν όμως πάει 20 ο Ιούλης και αχνίζει ο τόπος από τον καύσωνα, ο ίδιος αγωνιστής συνειδητοποιημένος μάγκας, για να μην τριγυρίζει μεσάνυκτα στη βεράντα με το σώβρακο και κάθιδρος, πατά τα κουμπιά και ανοίγει στο φουλ τα τρία κλιματιστικά που έχει εγκαταστήσει στο σπίτι. 

Κι όταν στο τέλος Αυγούστου του ‘ρθει ο λογαριασμός του ρεύματος, κάνει άλλη ανάρτηση, «ένα χιλιάρικο μου ήρθε το ρεύμα, γ@@ω τις κυβερνήσεις σας, απατεώνες, κλέφτες».

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο Liberl.gr

Τι θέλει, το λοιπόν, ο αγωνιστής; Και να μην βλέπει ανεμογεννήτριες από τη βεράντα του σπιτιού του, αλλά και να δουλεύουν όλη νύχτα τα κλιματιστικά του στους 19 βαθμούς για να τον δροσίζουν. 

Και τη μεν ημέρα το ρεύμα είναι φτηνό γιατί του το στέλνουν κάτι φωτοβολταϊκά που δεν τα βλέπει, αλλά τη νύχτα που ο ήλιος κρύβεται και η ζήτηση είναι στο pic, μόνο ο αέρας που συνεχίζει να φυσά μπορεί να του δώσει φθηνό ρεύμα. Αλλιώς ο μέσος όρος μέρας και νύκτας θα είναι ψηλά και θα χτυπήσει στον λογαριασμό του.

Α όχι. Ο τύπος θέλει και να μην βλέπει τους «σβούρους» απ’ το παράθυρο του και να έχει φθηνό ρεύμα όλο το εικοσιτετράωρο. Οπότε του άρεσε πολύ το παλιότερο καθεστώς, να καίει ο λιγνίτης στην Πτολεμαΐδα ή στη Μεγαλόπολη και να ξερνάνε τα φουγάρα… ωραίες εποχές, που τις χαλάσανε οι «πράσινες μπίζνες» που λένε all together ο Πούτιν, οι αναρχικοί που δεν θέλουν παγκάκια στου Στρέφη, ο Βελόπουλος, οι κυνηγετικοί σύλλογοι, ο Τραμπ και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Βέβαια, κάτι πρέπει να έχει ο αυχένας του επαναστάτη που απαιτεί φθηνό ρεύμα και ελεύθερα βουνά, διότι το κεφάλι του στρέφεται μόνο προς τις κορυφές των ορέων, πιο κάτω δεν μπορεί να κοιτάξει. 

Κι όταν στην κορυφή στήνεται κανένα Αιολικό το βλέπει και αμέσως βάζει τις φωνές, αλλά όταν στα χαμηλά βλέπει να ξεφυτρώνουν κάτι τερατώδεις ξενοδοχειακοί όγκοι ή κάτι φρικτά παραθαλάσσια αυθαίρετα δωματιάκια για το τουρισταριό, αυτά δεν τα βλέπει ούτε σηκώνει πανό εναντίον τους. 

Αυτά επιτρέπονται. Και όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά πρέπει και να τροφοδοτούνται και με φθηνό ρεύμα όλο το εικοσιτετράωρο…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ