Παρίσι, αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα: Πλωτή Τελετή με 6 σταθμούς στα πιο εμβληματικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας (βίντεο)

Η διαδρομή της Τελετής Έναρξης για το Παρίσι 2024

Στις 20.30 θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Μια παράσταση διάρκειας 4 ωρών, το σενάριο της οποίας παραμένει ακόμα άγνωστο, καθώς οι Γάλλοι διοργανωτές τηρούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες μιας γιορτής.

Η παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί με σκάφη στα νερά του Σηκουάνα, σε μια μαγευτική διαδρομή 6 χιλιομέτρων. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, η παρέλαση θα ανοίξει με την αποστολή της Ελλάδος, με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, και θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας της οικοδέσποινας Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Έκλαψα όταν έμαθα ότι θα είμαι σημαιοφόρος» - «Πήρα την μαμά μου και της είπα "πάρε... χαρτομάντηλα και μπες σε αυτό το λινκ"»

Η πλωτή παρέλαση των 6 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα

Περισσότεροι από 8.000 αθλητές -οι κορυφαίοι στις χώρες τους και στον πλανήτη- θα κάνουν μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων στον Σηκουάνα από τη Γέφυρα του Αούστερλιτς με ενδιάμεση στάση στη Γέφυρα της Ιένας, πριν την έναρξη του φινάλε της τελετής στο Τροκαντερό, με σκάφη που θα σχηματίζουν μια αρμάδα, ενώ πάνω από 300.000 θεατές θα παρακολουθούν το σόου από τις όχθες και τις γέφυρες, με αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές και βατραχανθρώπους να αγρυπνούν για κάθε ενδεχόμενο.

 

Κι όσο τα σκάφη με τους αθλητές θα πλέουν στον Σηκουάνα, αστέρια της ποπ, χορευτές, σχοινοβάτες και ακροβάτες θα δίνουν τη δική τους παράσταση στα νερά του ποταμού, σε τεχνητά νησιά, γέφυρες και στέγες κτιρίων χρησιμοποιώντας πλωτήρες, πλωτά πιάνα, ελικόπτερα και πιθανώς ακόμη και υποβρύχια, πριν το φινάλε με σόου λέιζερ από τον Πύργο του Άιφελ.

Περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν live από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς της τελετής έναρξης οι γέφυρες του Σηκουάνα και τα πιο ιστορικά μνημεία του Παρισιού θα φιλοξενήσουν κορυφαίους καλλιτέχνες που θα ντύσουν μουσικά τη μαγική βραδιά. Τα μόνα ονόματα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι αυτά της Σελίν Ντιόν και της Lady Gaga.

Δείτε ακόμα: Live-Παρίσι 2024: Τα βλέμματα του πλανήτη στο υπερθέαμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών - 1 δισ. τηλεθεατές, 300.000 θεατές στις όχθες του Σηκουάνα - Τι θα δούμε (φωτό & βίντεο)

Στις όχθες του Σηκουάνα θα βρίσκονται περισσότεροι από 100 αρχηγοί κρατών (ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης), 104.000 φίλαθλοι με εισιτήρια, άλλοι 220.000 με προσκλήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Celine Dion: Ο κόσμος έξω από το ξενοδοχείο της την αποθεώνει – Η κορυφαία τραγουδίστρια χορεύει με το πλήθος, χαιρετά & υπογράφει αυτόγραφα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ