Παρίσι -Έναρξη τελετής Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα & την Ελληνική ομάδα - Με Lady Gaga να ξεσηκώνει το κοινό (φωτό-βίντεο)

Δείτε μοναδικά στιγμιότυπα από το θαυμάσιο σκηνικό

It's official!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκίνησαν!

Χθες, Παρασκευή 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη λάμψη η τελετή έναρξης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.

Χιλιάδες κόσμος και εκατομμύρια τηλεθεατές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το φαντασμαγορικό event.

Τα social media πλημμύρισαν με μοναδικά στιγμιότυπα που θα αφήσουν εποχή.

EPA/YOAN VALAT

EPA/ANNA SZILAGYI

Η Σελιν Ντιόν ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ, την «Ωδή στην αγάπη» της Εντίθ Πιάφ, ντυμένη στα λευκά.

Η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga τραγούδησε ένα γαλλικό τραγούδι-καμπαρέ κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, οι αθλητές επευφημήθηκαν από το πλήθος κατά μήκος του Σηκουάνα στη ναυτική παρέλαση που έγινε υπό την καταρρακτώδη βροχή, ενώ οι χορευτές ανέβηκαν στις στέγες του Παρισιού στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 (ώρας Ελλάδας).

Η ναυτική παρέλαση

 Ένας στόλος από σκάφη με τις αποστολές διένυσε σε απόσταση 6 χιλιομέτρων του ποταμού δίπλα σε μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς οι καλλιτέχνες... παρουσίαζαν μερικά από τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Αγώνες σε πλωτές πλατφόρμες.

Τη ναυτική παρέλαση άνοιξε-κατά παράδοση- η Ελλάδα, ενώ 320.000 θεατές υπήρχαν στις αποβάθρες και τις γέφυρες του Παρισιού.

Οι αθλητές μας κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες.  


Το σκάφος  της Ελλάδας, διέσχισε τη γέφυρα Αούστερλιτς , γύρω στις 20:40 όταν ένας τοίχος με νερό που χύνεται κάτω από τη γέφυρα άνοιξε, ελευθερώνοντας το πέρασμα για αυτό το σκάφος, το πρώτο από τα 85 που πρέπει να μεταφέρει περισσότερους από 6.500 αθλητές στο Τροκαντερό. 


Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024: Η απαστράπτουσα Σελίν Ντιόν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης, των Ολυμπιακών – Ο ιπτάμενος βωμός-αερόστατο – Όσα έγιναν στη φιέστα (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Royal Monceau: Εδώ διαμένουν η Celine Dion & η Lady Gaga για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι σουίτες, η προεδρική, το classe του εμβληματικού ξενοδοχείου (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024-Τελετή Έναρξης: Δείτε βίντεο και εικόνες από την πλωτή είσοδο των Ολυμπιακών Ομάδων

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ