Thomas Jolly: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης - To enfant terrible έβγαλε την μεγαλομανία της Γαλλίας & τα δικά του απωθημένα - Ο γιος της νοσοκόμας, το bullying & η εκκεντρικότητα

Θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες και ότι είναι ένας πρωτότυπος στοχαστής που παίρνει ρίσκα

Δεν θα τον έλεγες και μικρό.

42 ετών

Με εμπειρία ως ηθοποιός και σχετικά νέος σκηνοθέτης.

Ξεχώρισε για την πρωτοπορία του.

Όμως, οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα υπερθέαμα πολύ απαιτητικό.

Απαιτούνται άριστες γνώσεις, τηλεσκηνοθέτη πρωτίστως και δευτερευόντως σκηνοθέτη του θεάτρου.

Ο Thomas κάπου τα μπέρδεψε.

Τα θαλάσσωσε.

Ήρθε και η καταρρακτώδης βροχή να αφαιρέσει την όποια αναμενόμενη μαγεία του διάσημου δειλινού.

Όπως θα δείτε παρακάτω είχε στη διάθεση του πάρα πολλά χρήματα αλλά ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του το plan b σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Απέτυχε εντελώς να ικανοποιήσει τους πραγματικούς θεατές, που βρίσκονταν στο Παρίσι στις πληρωμένες θέσεις τους, κατά μήκος των οχθών του Σηκουάνα, οι οποίοι επί ώρες "μούλιασαν" για να βλέπουν μόνο τα Bateaux Mouches με τις αποστολές από όλα τα κράτη να περνούν μπροστά τους.

Όλα τα άλλα δρώμενα διακτινισμένα σε διάφορες γωνίες και αξιοθέατα του Παρισιού περνούσαν μόνο από τις οθόνες των εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως.

O Jolly, 42 ετών, μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Νορμανδίας, στα περίχωρα της Ρουέν, ως το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά μιας μητέρας νοσοκόμας κι ενός πατέρα τυπογράφου, ο οποίος του έτρεφε το πάθος για τις κούκλες και τον κλασικό χορό.

Στο γυμνάσιο, του ασκούσαν bullying, αλλά βρήκε το καταφύγιό του στο θέατρο. Μετά τη σχολή θεάτρου, δημιούργησε μαζί με μια ομάδα συναδέλφων του μια θεατρική ομάδα, την La Piccola Familia, η οποία ανέβαζε παραστάσεις σε μικρές πόλεις της υπαίθρου. Το 2020, ορίστηκε επικεφαλής του δημόσιου θεάτρου στην Ανζέ, 180 μίλια νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Σε μια χώρα που αγαπάει τη δομή και τους κανονισμούς, ο Jolly θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες και ότι είναι ένας πρωτότυπος στοχαστής που παίρνει ρίσκα.

Αγαπάει τον Σαίξπηρ όσο και τις Spice Girls, και πρόσφατα σκηνοθέτησε μια δημοφιλή γαλλική ροκ όπερα, την "Starmania", βομβαρδίζοντας το κοινό με 600 στροβοσκόπια και προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο θεατές κατά τη διάρκεια μιας πανεθνικής περιοδείας.

Επίσης, σκηνοθέτησε κι έπαιξε σε μια 24ωρη παραγωγή που συνδύασε τον «Ερρίκο ΣΤ''» και τον «Ριχάρδο''» - 10 πράξεις σε μία συνεδρίαση. Το θέατρο έβγαλε μαξιλάρια για να μπορούν οι θεατές να κοιμηθούν.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών τελετών, έχει επίσης προνόμια που οι περισσότεροι σκηνοθέτες μόνο ονειρεύονται: έναν προϋπολογισμό σχεδόν 150 εκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων χορευτών και μουσικών.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός των ασφαλών ορίων ενός σταδίου.

Ο Σηκουάνας έχει να δει μια τέτοια γιορτή εδώ και 285 χρόνια, από τότε που ο βασιλιάς Λουδοβίκος XV γιόρτασε τον γάμο της κόρης του με τον πρίγκιπα της Ισπανίας.

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι -Έναρξη τελετής Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα & την Ελληνική ομάδα - Με Lady Gaga να ξεσηκώνει το κοινό (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024: Η απαστράπτουσα Σελίν Ντιόν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης, των Ολυμπιακών – Ο ιπτάμενος βωμός-αερόστατο – Όσα έγιναν στη φιέστα (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Royal Monceau: Εδώ διαμένουν η Celine Dion & η Lady Gaga για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι σουίτες, η προεδρική, το classe του εμβληματικού ξενοδοχείου (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024-Τελετή Έναρξης: Δείτε βίντεο και εικόνες από την πλωτή είσοδο των Ολυμπιακών Ομάδων

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ας τον απολαύσουμε σε 5+1 φωτό αφού μας τον έκρυψε ο Γάλλος σκηνοθέτης - Υπερήφανος σημαιοφόρος συγκινημένος & χαρούμενος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ