Παρίσι-Τελετή έναρξης 2024: Ο Αρσέν Λουπέν ή ο Έρικ το φάντασμα της όπερας ήταν ο μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος;

Δεν αποκάλυψε ποτέ το πρόσωπο του...

Ας δούμε σε ποια πρόσωπα έκανε αναφορά ο σκηνοθέτης, Thomas Jolly παρουσιάζοντας τον μυστηριώδη λαμπαδηδρόμο, που δεν αποκάλυψε χθες το πρόσωπο του ...

Ήταν ο Αρσέν Λουπέν ή ο Έρικ το φάντασμα της όπερας;

Τι λέει η λογοτεχνία για αυτούς τους 2 διάσημους χαρακτήρες;

Ο Αρσέν Λουπέν αναφέρεται ως ήρωας πολλών αστυνομικών μυθιστορημάτων του Μορίς Λεμπλάν, Γάλλου συγγραφέα του 20ού αιώνα, ο οποίος και τον παρουσίαζε ως ευφυέστατο, δαιμονιώδη και σέξι ασύλληπτο «αριστοκράτη» λωποδύτη, με ιπποτικούς τρόπους και ευγενή αισθήματα.

Τα μυθιστορήματα που είχαν ως ήρωα τον Αρσέν Λουπέν άρχισαν να εκδίδονται το 1905 για το περιοδικό Τα ξέρω όλα (Je sais tout).

Σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία ανεβάζοντας την κυκλοφορία του περιοδικού και αργότερα δημοσιεύονταν μεταφρασμένα, είτε αυτοτελή είτε κατά φύλλα, σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου.

Έρικ, το φάντασμα της Όπερας

Το Φάντασμα της Όπερας, είναι ένας παραμορφωμένος πρώην ταχυδακτυλουργός, αποκαλούμενος επίσης ως ο Άγγελος της Μουσικής.

Εκπαιδεύει την Κριστίν για να γίνει μια καλή σοπράνο, όμως στην πορεία την ερωτεύεται και παθαίνει ψύχωση μαζί της.

Ο Έρικ φοράει μία μαύρη μάσκα για να μην φαίνεται το παραμορφωμένο σώμα του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιο είναι το πρόσωπο αυτό (ο μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος δηλαδή).

Για τον σκοπό αυτό, οι διοργανωτές έχουν μιλήσει με 4-5 αθλητές και αθλήτριες και τους έχουν ενημερώσει πως ένας ή μία από αυτούς θα έχει την τιμή να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στο Παρίσι, αυτός που θα ανάψει τον βωμό στο στάδιο στο Τροκαντερό.

Εμείς, αναμένουμε τα .. αποκαλυπτήρια!

Διαβάστε ακόμη: Thomas Jolly: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης - To enfant terrible έβγαλε την μεγαλομανία της Γαλλίας & τα δικά του απωθημένα - Ο γιος της νοσοκόμας, το bullying & η εκκεντρικότητα

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι -Έναρξη τελετής Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα & την Ελληνική ομάδα - Με Lady Gaga να ξεσηκώνει το κοινό (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024: Η απαστράπτουσα Σελίν Ντιόν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης, των Ολυμπιακών – Ο ιπτάμενος βωμός-αερόστατο – Όσα έγιναν στη φιέστα (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Royal Monceau: Εδώ διαμένουν η Celine Dion & η Lady Gaga για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Οι σουίτες, η προεδρική, το classe του εμβληματικού ξενοδοχείου (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024-Τελετή Έναρξης: Δείτε βίντεο και εικόνες από την πλωτή είσοδο των Ολυμπιακών Ομάδων

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ας τον απολαύσουμε σε 5+1 φωτό αφού μας τον έκρυψε ο Γάλλος σκηνοθέτης - Υπερήφανος σημαιοφόρος συγκινημένος & χαρούμενος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ