Πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν στάση στο Ναύπλιο - Δείτε μοναδικές εικόνες από τα εκπληκτικά φοινικόπτερα που μεταναστεύουν

Τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο μας χάρισαν μοναδικές στιγμές

Δώδεκα πανέμορφα φλαμίνγκο βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου για να ξεκουραστούν και να τραφούν στον υδροβιότοπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr tα εξωτικά φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται στην Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και μετακινούνται από την μία Ήπειρο στην άλλη, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα πετώντας πολλές φορές με σύντομες στάσεις για ξεκούραση.

Τα φλαμίνγκο είναι οικεία πουλιά, ακόμη και για όσους δεν τα έχουν δει από κοντά. Ο μακρύς κυρτός τους λαιμός, τα μακριά τους πόδια και το ροζ τους χρώμα κάνει τα πουλιά αυτά ένα πραγματικό αξιοθέατο! Είναι όντως εντυπωσιακά πουλιά, είτε τα δει κάποιος στα ρηχά νερά να τρέφονται, είτε τα δει εν πτήση.


Τα φλαμίνγκο είναι κοινωνικά πουλιά, προτιμούν να είναι σε σμήνη. Ένα τυπικό σμήνος αποτελείται από αρκετές δεκάδες πτηνά, έχουν όμως καταγραφεί σμήνη έως και ενός εκατομμυρίου. Με το να μαζεύονται σε σμήνη, τα φλαμίνγκο προστατεύονται από τα αρπακτικά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχούς αναπαραγωγής.

 

Είναι μονογαμικά πουλιά και ‘κτίζουν την οικογένειά τους’ στα σταθερά θεμέλια της συνεργασίας. Οι δύο μελλοντικοί γονείς ετοιμάζουν μαζί τη φωλιά τους και γενούν μόνο ένα αυγό κάθε χρόνο. Οι γονείς επωάζουν το αυγό με τη σειρά μέχρι να εκκολαφθεί και μετά ταΐζουν τον νεοσσό με ένα υγρό σαν γάλα που εκκρίνουν και οι δύο από το λαιμό τους. Το ‘γάλα’ αυτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λίπη. 

 

Ο νεοσσός τρέφεται από τους γονείς μέχρι να είναι αρκετά μεγάλος για να φάει από μόνος του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ