Παρίσι 2024: Αποκλεισμός για την εθνική πόλο ανδρών με γκολ από τη σέντρα - Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις Ελληνικές συμμετοχές (βίντεο)

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην πάλη ξεκινά στο Παρίσι 2024 τις προσπάθειές του

Η Σερβία έσβησε τα όνειρα της Ελλάδας για μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών του Παρισιού.

Το νικητήριο γκολ της Σερβίας μπήκε 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος από τη... σέντρα.

Στον προημιτελικό που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι η Ελλάδα ηττήθηκε 12-11 από την Σερβία και θα παλέψει πλέον για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα έπαιξε καλά αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Ντούσαν Μάντιτς που πέτυχε 5 γκολ αλλά το τέρμα-μαχαιριά το έφαγε από τον Γιάκτσιτς στα 3'' πριν το φινάλε. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος ισοφάρισε σε 11-11 στα 6'' αλλά ο Σέρβος, ενώ όλοι περίμεναν τα πέναλτι, σούταρε από τα 8 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 12-11.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα παίξει με ΗΠΑ ή Αυστραλία για θέσεις 5-8.

Κορυφαίος για την Ελλάδα, που στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο, ο Δημήτρης Σκουμπάκης που πέτυχε 3 σερί γκολ. 


 

Το σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 μπαίνουν στη 13η ημέρα τους και η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση την Πέμπτη (8/8), σε πάλη και πόλο.

Στο άθλημα της πάλης, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ θα κυνηγήσει τη διάκριση στα 86κ ελευθέρας ανδρών, ξεκινώντας από τη φάση των «16».

Στο πόλο η Εθνική γυναικών ρίχνεται στην πισίνα για να κοντραριστεί με την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Πάλη

13:00 Φάση των "16", 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεβ
13:50 προημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (εφόσον προκριθεί)
19:35 ή 19:45 ημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών - Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (εφόσον προκριθεί)

Πόλο γυναικών

19:00 αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8: Ελλάδα - Ουγγαρία

Οριστικά εκτός ρεπεσάζ η Πρεβολαράκη

Η πρόκριση της Γερμανίδας Ανίτα Βέντλε στον τελικό της κατηγορίας των 53κ. ελευθέρας γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης των Αγώνων του Παρισιού, δεν ήρθε καθώς αποκλείστηκε απ’ την Γκούζμαν Γιέπες με 10-0, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ρεπεσάζ και διεκδίκησης του δεύτερου χάλκινου μεταλλίου η Μαρία Πρεβολαράκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε το πρωί της Τετάρτης (7/8) στον πρώτο γύρο της κατηγορίας απ’ την Βέντλε με 3-2 και περίμενε ένα... δώρο απ’ τη Γερμανίδα με πιθανή πρόκρισή της στον τελικό, για να την «τραβήξει» στα ρεπεσάζ. Αυτό εντέλει δεν έγινε και η Πρεβολαράκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο «Παρίσι 2024» στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ