11χρονη διαγνώστηκε με δυσκοιλιότητα & πέθανε λίγες ώρες μετά την προτροπή των γιατρών να γυρίσει σπίτι της - Τη βρήκε το πρωί ο πατέρας της, νεκρή (βίντεο)

«Είχε μόλις ξεκινήσει το γυμνάσιο και είχε όλη της τη ζωή μπροστά της» λέει ο πατέρας της Annabel που τη βρήκε νεκρή το πρωί στο κρεβάτι της

Η Annabel Greenhalgh, 11 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Warwick από τους γονείς της το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου, αφού παραπονέθηκε για κοιλιακό άλγος.

Οι γιατροί είπαν ότι είχε δυσκοιλιότητα και της έδωσαν εξιτήριο. 

Το επόμενο πρωί, ο πατέρας της Κρεγκ τη βρήκε αναίσθητη στο σπίτι τους στο Warwick κάλεσε βοήθεια όμως παρά τις προσπάθειες του παραϊατρικού προσωπικού να την επαναφέρει στη ζωή, η Annabel ήταν ήδη νεκρή.

Μεταξύ 2017 και 2021, η Annabel παρουσίασε πολλαπλά επεισόδια σοβαρού κοιλιακού πόνου και χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη σε αρκετές περιπτώσεις.

Η έρευνα για τον θάνατο της μαθήτριας ξεκινάει σήμερα στο δικαστήριο του Κόβεντρι.

Πριν από την δίκη, οι γονείς της Κρεγκ και Τζόσι μίλησαν για το «κενό» που άφησε ο θάνατος της Άναμπελ στη ζωή τους.

Η 45χρονη Τζόσι δήλωσε: «Η Annabel ήταν ένα απίστευτο παιδί και αγαπήθηκε από όλους όσους τη γνώρισαν. Ήταν ευγενική, φαινομενικά φωτεινή, δημιουργική, διασκεδαστική και πάντα χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Αγαπούσε απόλυτα τη μουσική της, τη μόδα της, την τέχνη της, τους φίλους της και τον αγαπημένο της γάτο Reuben. Ήταν το μεγαλύτερο δώρο μας και έφερε τόση αγάπη, χαρά και ευτυχία στη ζωή μας. Από τότε που την χάσαμε, πολλές από τις μέρες μας έχουν γεμίσει με αγωνία, κενό και θλίψη».

Η Annabel είχε μόλις ξεκινήσει το Alcester Grammar School πριν από τον τραγικό θάνατό της και περιγράφηκε ως «αγαπητή» από δασκάλους και μαθητές.

Οι γονείς της ελπίζουν ότι η έρευνα θα απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με όσα έγιναν στο νοσοκομείο πριν πεθάνει.

Ο Κρεγκ είπε: «Όταν μας είπαν ότι μπορούσαμε να πάρουμε την Άναμπελ σπίτι από το νοσοκομείο, πιστέψαμε ότι δεν συνέβαινε τίποτα σοβαρό. Το να ξυπνήσω το επόμενο πρωί και να τη βρω να μην ανταποκρίνεται ήταν απολύτως καταστροφικό και κάτι που ακόμα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε. Κάθε μέρα από τότε, αναρωτιόμασταν αν θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα για να σώσουμε το κοριτσάκι μας. Ήταν το μοναχοπαίδι μας και έχουμε ακόμα τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το τι της συνέβη.

Γνωρίζουμε ότι θα είναι απίστευτα δύσκολο να ακούσουμε ξανά τα πάντα στην ανάκριση, αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για να τιμήσουμε την κόρη μας και να πάρουμε τις απαντήσεις που αναζητούσαμε για περισσότερους από 18 μήνες. Από τότε που χάσαμε την Annabel, υπήρξε ένα κενό στη ζωή μας και δεν θα ευχόμασταν αυτό που έχουμε υποστεί σε κανέναν.

«Είχε μόλις ξεκινήσει το γυμνάσιο και είχε όλη της τη ζωή μπροστά της. Οι λέξεις δεν μπορούν πραγματικά να εκφράσουν πόσο μας λείπει».


Ο Κρεγκ και η Τζόσι έχουν αναθέσει σε δικηγόρους ιατρικής αμέλειας στο Irwin Mitchell να ερευνήσουν την τραγωδία.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Emma Rush, δήλωσε: «Η Josie και ο Craig δικαιολογημένα παραμένουν συντετριμμένοι που έχασαν το κοριτσάκι τους τόσο ξαφνικά και τραγικά. Συνεχίζουν επίσης να έχουν μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το τι της συνέβη. Αν και τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω την Annabel, η έρευνα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για να μπορέσει να δώσει στην οικογένειά της τις απαντήσεις που τους αξίζουν.

«Εάν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπιστούν προβλήματα στη φροντίδα που παρέχεται στην Annabel, είναι ζωτικής σημασίας να αντληθούν διδάγματα για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ