Ιταλός φροντιστής ηλικιωμένων παραδόθηκε αφού σκότωσε 4 γεροντάκια: "Πιάστε με γιατί δεν αντέχω να τους βλέπω να παιδεύονται"

Έπασχαν από καρκίνο 

Για τον φόνο τεσσάρων ηλικιωμένων, τους οποίους φρόντιζε την τελευταία δεκαετία, κατηγορείται ένας 48χρονος στην Ιταλία, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Οπως αναφέρουν, ο Μάριο Εουτίτσια παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε σταθμό καραμπινιέρων στην Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τους οποίους φρόντιζε.

«Θέλω κάποιος να με συλλάβει. Συνεχίζοντας να εργάζομαι, είναι πιθανόν να το έκανα ξανά», είπε, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Ηθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η La Repubblica.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Corriere, οι τέσσερις ηλικιωμένοι έπασχαν από καρκίνο και ο Μάριο Εουτίτσια τους σκότωσε, αυξάνοντας τη δόση των φαρμάκων που λάμβαναν, περιλαμβανομένων εκείνων για τον πόνο.

Δύο από τα θύματά του ταυτοποιήθηκαν, ένας 95χρονος που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο και ένας 88χρονος που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2023. Οι θάνατοί τους δεν είχαν εγείρει υποψίες, δεδομένης της κατάστασης της υγείας τους.

Οι άλλοι δύο θάνατοι, για τους οποίους κατηγορείται, σημειώθηκαν το 2014 στην πόλη Λατίνα, σε κοντινή απόσταση από τη Ρώμη, όμως τα θύματα δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ