Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Πρωτοσέλιδο στα Διεθνή Μέσα - Τι έγραψαν Guardian, Sky News & Reuters (φωτό)

«Νεκρά ψάρια καλύπτουν το ελληνικό τουριστικό λιμάνι του Βόλου», ανέφερε ένα εξ αυτών

Εκτός συνόρων έφτασε η δραματική κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στο Βόλο.

Εδώ και μερικά 24ωρα εικόνες και βίντεο από το πρωτοφανές φαινόμενο κάνουν το γύρο του κόσμου με τα διεθνή μέσα να μην αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός.

Η βρετανική Guardian γράφει: «Οι ελληνικές Αρχές άρχισαν να συλλέγουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεχύθηκαν σε ένα τουριστικό λιμάνι στην πόλη του Βόλου αυτή την εβδομάδα».

«Τα πλωτά κουφάρια κάλυψαν σε όλο το λιμάνι και προκάλεσαν μια δυσοσμία που ανησύχησε τους κατοίκους και τις Αρχές, οι οποίες έτρεξαν να τα μαζέψουν πριν η ανυπόφορη μυρωδιά φτάσει σε κοντινά εστιατόρια και ξενοδοχεία».

«Περισσότεροι από 40 τόνοι συλλέχθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις Αρχές. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα πριν φτάσει στην πόλη του. Είπε ότι τα ψάρια που σαπίζουν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιβαλλοντική καταστροφή για άλλα είδη στην περιοχή», μεταδίδει το βρετανικό μέσο.

Και το SkyNews σε δημοσίευμά του με τίτλο: «Νεκρά ψάρια καλύπτουν το ελληνικό τουριστικό λιμάνι του Βόλου», επισημαίνει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν καλύψει ένα ελληνικό τουριστικό λιμάνι, με τις αρχές να προσπαθούν να καθαρίσουν»

Ανέφερε: «''Εκτείνεται σε χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο κατά μήκος της ακτής, αλλά και στο κέντρο του Παγασητικού Κόλπου", δήλωσε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Στέλιος Λημνιός, αναφερόμενος στην περιοχή ανοιχτά του Βόλου, όπου η ακτή είναι γεμάτη με παραθεριστικές κατοικίες. Οι μηχανότρατες έσερναν δίχτυα μέσα στο νερό για να μαζέψουν τα ψάρια και τα πετούσαν στο πίσω μέρος των φορτηγών».

«Οι ελληνικές αρχές άρχισαν να συλλέγουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεχύθηκαν σε ένα τουριστικό λιμάνι στην κεντρική πόλη του Βόλου αυτή την εβδομάδα, αφού εκτοπίστηκαν από τα συνήθη ενδιαιτήματά τους στο γλυκό νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του περασμένου έτους», σημειώνει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

«Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τις ιστορικές πλημμύρες του περασμένου έτους που χτύπησαν τον θεσσαλικό κάμπο πέρυσι βορειότερα, συμπεριλαμβανομένων των ποταμών και των λιμνών. Ένα δίχτυ δεν είχε τοποθετηθεί στις εκβολές του ποταμού που οδηγεί στο Βόλο, είπαν. Όταν τα ψάρια συναντήθηκαν με τη θάλασσα, το αλμυρό νερό πιθανότατα τα σκότωσε».

Διαβάστε ακόμη: Δραματική η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο - Έφτασαν τους 5 τόνους (βίντεο)

Πέντε τόνοι νεκρών ψαριών συγκεντρώθηκαν χθες από τον Παγασητικό

Μόνο χθες, συγκεντρώθηκαν συνολικά πέντε τόνοι νεκρών ψαριών από τα νερά, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου.


Εντός της ημέρας, θα κριθεί αν και πότε θα έρθει στα νερά του Παγασητικού ειδικό σκάφος που θα αναλάβει τον ρόλο του καθαρισμού, με πιο επαγγελματικό τρόπο, ώστε τα νεκρά ψάρια να παραμείνουν όσο λιγότερο γίνεται στον κόλπο.

Παράλληλα ξεκινά εργολαβία για την αποκομιδή των πτωμάτων από τις ακτές της Μαγνησίας, καθώς μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών έχει ξεβραστεί σε Αλυκές, Άναυρο, Ν. Αγχίαλο και Αγριά κάνοντας τη δυσοσμία ανυπόφορη.

Διαβάστε ακόμη: Μαγνησία: Η εξαφάνιση μυστήριο του Γιάννη Καραμπάση εξελίσσεται σε θρίλερ – Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει σε εκείνον (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Τον πανικό έσπειρε στον Βόλο, 28χρονος τύφλα στο μεθύσι: Οδηγούσε αντίθετα σε λεωφόρο, κόρναραν και έκαναν μανούβρες για να τον αποφύγουν - Τελικά σταμάτησε για να πάρει σουβλάκια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ