Alice Walton: Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 95 δισ. δολ. - Κόρη του "βασιλιά" των Walmart

Ο Sam Walton ίδρυσε την πολυεθνική εταιρεία λιανικού εμπορίου το 1962.

Η Alice Walton, κληρονόμος της περιουσίας των καταστημάτων Walmart, έχει γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την κληρονόμο της L’Oréal Φρανσουάζ Bettencourt Meyers.

Η καθαρή αξία της Walton έχει φτάσει πάνω από 95 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αύξησης των μετοχών της Walmart κατά 44% φέτος, προσθέτοντας 25 δισεκατομμύρια δολάρια στον ήδη υπάρχον πλούτο της.

Εν τω μεταξύ, η καθαρή αξία της Bettencourt Meyers μειώθηκε στα 91 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της L’Oréal μειώθηκαν 12%.

Εάν ο πλούτος της Walton ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια, θα ενταχθεί στην ελίτ ομάδα εκατομμυριούχων όπως ο Elon Musk και ο Bill Gates.

Τι δεν ξέρουμε για την 74χρονη Alice

Η Γουόλτον έχει παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές και δεν έχει παιδιά.

Ως λάτρης της τέχνης, έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ιδιωτική συλλογή με έργα θρυλικών Αμερικανών καλλιτεχνών, όπως ο Άντι Γουόρχολ, ο Νόρμαν Ρόκγουελ και η Τζόρτζια Ο’Κιφ.

Η ίδια έχει δηλώσει, ότι η συλλογή αυτή αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής της». Το 2011, άνοιξε το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges στο Μπέντονβιλ του Αρκάνσας, με μια επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για να στεγάσει την προσωπική της συλλογή, η οποία αξίζει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2014, αγόρασε ένα έργο της Τζόρτζια Ο’Κιφ για 44,4 εκατομμύρια δολάρια, την ακριβότερη πώληση έργου από γυναίκα καλλιτέχνη στην ιστορία.

Εκτός από την τέχνη, η Γουόλτον είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση.

Το 2016, δώρισε 3,7 εκατομμύρια μετοχές της Walmart, αξίας περίπου 225 εκατομμυρίων δολαρίων, στο μη κερδοσκοπικό Walton Family Foundation. Το ίδρυμα αυτό δώρισε επίσης 120 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών. Η ίδια έχει ιδρύσει και το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Alice L. Walton Foundation, το οποίο υποστηρίζει τις τέχνες, την εκπαίδευση και την υγεία.

Η Γουόλτον έχει, επίσης δραστηριοποιηθεί στην πολιτική, κυρίως με δωρεές σε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, αν και το 2016 δώρισε σημαντικό ποσό στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Η σχέση της με την Κλίντον χρονολογείται από τότε που η Κλίντον ήταν η Πρώτη Κυρία του Αρκάνσας και το μόνο γυναικείο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Walmart.

Διαβάστε ακόμη: Σε ένα βίντεο μαζί οι 10 πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου - Αυτοδημιούργητες ή κληρονόμοι των συζύγων τους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ