Tom Ford – 1995: Με αυτή την collection έσωσε τον αυτοκράτορα της μόδας της Ιταλίας - Gucci βρισκόταν λίγο πριν την πτώχευση (φωτό & βίντεο)

Τα έσοδα της Gucci είχαν φτάσει τα 975 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Tom Ford ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Gucci το 1994 και γρήγορα μεταμόρφωσε τον οίκο μόδας με το μοναδικό του στυλ.

Η συλλογή του για το φθινόπωρο του 1995 περιλάμβανε εντυπωσιακά κομμάτια όπως βελούδινα παντελόνια, κομψά φορέματα και στιλάτα κοστούμια, τα οποία έγιναν αμέσως επιτυχία.

Η επιτυχία του Ford δεν ήταν μόνο αισθητική αλλά και οικονομική. Το 1995, η Gucci σημείωσε κέρδη 83 εκατομμυρίων δολαρίων, με έσοδα 500 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Δείτε τα δημιουργηματά του:

pinterest

Η επιρροή του Ford συνέχισε να αυξάνεται, και μέχρι το 1997, τα έσοδα της Gucci είχαν φτάσει τα 975 εκατομμύρια δολάρια.

Η συλλογή του για το φθινόπωρο του 1995 θεωρείται σημείο καμπής για την Gucci, καθώς επανέφερε τον οίκο μόδας στην κορυφή της βιομηχανίας. 

Η επιτυχία αυτή οδήγησε σε μια νέα εποχή για την Gucci, με τον Tom Ford να γίνεται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές της εποχής του.

Διαβάστε ακόμα: Gucci: Το λαμπερό front row στην επίδειξη μόδας - Kate Moss ολόιδια με την κόρη της, Lila, Salma Hayek, Demi Moore, Dua Lipa (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: H Angelina Jolie λανσάρει με "Τα ωραιότερα χείλη του κόσμου" το νέο κραγιόν του Tom Ford -Πόσο κοστίζει; Η Beauty Ambassador ξανά θηλυκό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ