Top Woman, η Λήδα Μανθοπούλου: Ασημένιο μετάλλιο 100 μ. για την κόρη του αείμνηστου Αίαντα Μανθόπουλου – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την νεαρή σπρίντερ στους Παραολυμπιακούς

Το κορίτσι έχει σκλήρυνση κατα πλάκας και είναι μαχήτρια!

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρώτο αργυρής απόχρωσης (1 ασημένιο, 2 χάλκινα). 

Η 19χρονη σπρίντερ έτρεξε το 100αρι της ζωής της στον τελικό της κατηγορίας Τ38 των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Παρά το γεγονός πως και πάλι κόλλησε στην εκκίνηση, μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και με τρομερό φίνις ολοκλήρωσε σε 12.49 (+0,8) κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!

Έχασε μόνο από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26! Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53.



Δείτε βίντεο από την απονομή των μεταλλίων και τις δηλώσεις της:


Η 19χρονη Λήδα είναι η κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.



Η Λήδα πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως είχε πει, στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε τουλάχιστον 6 μήνες για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της. 

Ωστόσο χθες απέδειξε σε όλους του είναι μαχήτρια.

Διαβάστε ακόμα:Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου πέρασε στον τελικό των 100 μέτρων - «Ήρθα για το χρυσό μετάλλιο» (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Αίαντας Μανθόπουλος: Η κόρη του πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας & θα την δούμε στους Παραολυμπιακούς του Παρισίου – «Τίποτα δεν θα με βάλει κάτω» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ