Vintage pic: Η Σοφία Λόρεν τραγουδά στα Ελληνικά "τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" και μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς - Το 1956 για την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»

Υπό το βλέμμα του διάσημου χορογράφου Γιάννη Φλερύ η Σοφία Λόρεν... εκπαιδεύεται

Σε αυτό το σπάνιο κλικ η πανέμορφη Σοφία Λόρεν μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή -χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι».

Το στιγμιότυπο προέρχεται από το μακρινό 1956 όταν η Ιταλίδα σταρ ήρθε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι". Για τις ανάγκες του ρόλου, η Σοφία Λόρεν έπρεπε να μάθει ελληνικούς χορούς τους οποίους και της δίδαξε ο γνωστός χορογράφος, Γιάννης Φλερύ.

Στην υπέροχη αυτή ταινία ακούγεται το εμβληματικό τραγούδι «Τι είν΄ αυτό που το λένε αγάπη» του Τόνυ Μαρούδα το οποίο τραγουδά υπέροχα στα ελληνικά η Σοφία Λόρεν.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Φαίδρα μια νεαρή Υδραία σφουγγαρού κάνοντας μια κατάδυση στον βυθό της Ύδρας ανακαλύπτει εντελώς τυχαία ένα αρχαίο άγαλμα που απεικονίζει ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι. Η Φαίδρα εκμυστηρεύεται την ανακάλυψη αυτή στον Αλβανό σύντροφό της, Ριφ και στον Άγγλο γιατρό του νησιού, τον δόκτορ Χωκινς, ο οποίος ταξιδεύοντας στην Δήλο ανακαλύπτει ότι η κατασκευή του πολύτιμου αγάλματος αυτού ανάγεται στην περίοδο της ρωμαϊκής κατοχής και ότι πιστεύεται ότι έχει μαγικές ιδιότητες….

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ