Αδερφούλες μεγαλούτσικες 90 & 95 χρονών πήραν τιμητικά διπλώματα ως γυμνάστριες - 60 χρόνια μετά τις σπουδές τους - "Είμαστε ενθουσιασμένες & περήφανες"

Το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire απονέμει περίπου 750 τιμητικά πτυχία.

Ποτέ δεν είναι αργά για… αποφοίτηση!

Δύο αδερφές, 90 και 95 ετών, έλαβαν τιμητικά πτυχία, 60 χρόνια αφότου ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.

Η Eileen Macleod και η Maureen Bedford εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής τη δεκαετία του 1940 και του 1950, αλλά δεν έλαβαν ποτέ το πτυχίο τους.

Τώρα είναι ανάμεσα στις εκατοντάδες γυναίκες που θα λάβουν τιμητικά πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Maureen είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένη» και «περήφανη» που παρευρέθηκε σε μια τελετή αποφοίτησης με την αδερφή της Eileen. 

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, πολλά ιδρύματα πρόσφεραν εκπαίδευση μόνο σε γυναίκες στο Μπέντφορντ, αλλά δεν μπορούσαν να απονέμουν πτυχία.

Μια πρώην μαθήτρια, η Jackie Gregory, είπε ότι αμείβονταν λιγότερο από ορισμένους συναδέλφους τους που δεν είχαν λάβει εκπαίδευση δασκάλων επειδή δεν είχαν πτυχίο.

Η κ. Gregory, από το Wilmslow, Cheshire, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αναγνωριστεί το έργο τους και είπε ότι ήταν «καταπληκτικό» αυτό που συμβαίνει τώρα.

Το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire απονέμει περίπου 750 τιμητικά πτυχία.

Μερικά παραδόθηκαν σε ειδική τελετή αποφοίτησης το 2022 και άλλα έχουν σταλεί ταχυδρομικώς.

Bedford Physical Education Old Students' Association Black and white photo of ten women who trained to be physical education teachers in Bedford dressed in late-Edwardian formal dresses.

Η Stephanie Daniels σπούδασε στο Bedford College of Physical Education στα τέλη της δεκαετίας του 1960 πριν επιστρέψει ως κύρια λέκτορας το 2001.

Έλαβε επίτιμο πτυχίο το 2022 και είπε ότι τη στιγμή της εκπαίδευσής της οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής «δεν θεωρούνταν ακαδημαϊκοί ως καθηγητές αγγλικών ή καθηγητής γλώσσας γιατί δεν είχαμε πτυχίο». Το πτυχίο είναι «για το status μας», πρόσθεσε.

Μια δεύτερη τελετή για περίπου 120 γυναίκες και τους καλεσμένους τους θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Bedford Physical Education Old Students' Association Black and white picture of eight women in swimming costumes sitting beside a river

Το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Παλαιών Φοιτητών Φυσικής Αγωγής του Μπέντφορντ για τον εντοπισμό των γυναικών.

Ο Jan Schofield, πρόεδρος της ένωσης, είπε ότι η απονομή πτυχίων αναγνωρίζει αυτό που οι γυναίκες «έχουν πετύχει στη ζωή τους, όχι μόνο τη φυσική αγωγή».

Διαβάστε ακόμη: Τοp Woman, η Vanessa Landegger: «Άφησε» την ιατρική το 2000 για να μεγαλώσει το γιό της – Σήμερα πήρε πτυχίο μαιευτικής από το Yale & τα παιδιά της την παρακολούθησαν με περηφάνεια

Διαβάστε ακόμη: TopWoman η Αλεξάνδρα Χοροζίδου: Έχει 9 παιδιά & πήρε το δεύτερο πτυχίο της - Σείστηκε η αίθουσα από χειροκροτήματα στην αποφοίτηση της

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ