Vintage video: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης διαφημίζει το 1967 την πολυτέλεια της Ολυμπιακής - Πάρτι με ελληνική μουσική, αλλά ο... χορός στον διάδρομο δεν επιτρέπεται, δείτε

O Αριστοτέλης Ωνάσης διαφημίζει την Ελλάδα μέσα από την Ολυμπιακή στο κόσμο 

Τον Ιούλιο του 1956, ο Αριστοτέλης Ωνάσης υπογράφει συμφωνία με το Ελληνικό Κράτος και αναλαμβάνει την αποκλειστική εκμετάλλευσης των αεροπορικών συγκοινωνιών της χώρας. 

Το 1957, η εταιρεία Τ.Α.Ε, που πλέον ανήκε στον Έλληνα μεγιστάνα, μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) (στα Αγγλικά: OLYMPIC AIRWAYS), και στις 6 Απριλίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο στην ιστορία της ελληνικής εναέριας συγκοινωνίας, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, με ένα ελικοφόρο DC-3 που πέταξε ο κυβερνήτης Παύλος Ιωαννίδης. 

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1967 η Ολυμπιακή Αεροπορία πετά πλέον και στο εξωτερικό και ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποφασίζει να τη διαφημίσει.

Να προβάλει το εκπληκτικό φαγητό, τα εξαιρετικά κρασιά και το σέρβις που μπορεί να απολαύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης και όλα αυτά υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Στη διαφήμιση ενθουσιασμένος επιβάτης σηκώνεται και χορεύει στον διάδρομο με την αεροσυνοδό να του λέει ότι ο χορός απαγορεύεται στον διάδρομο,  ενώ ακούγονται και οι πόλεις που μπορεί κάποιος να πετάξει με δρομολόγια της Ολυμπιακής.

Πατήστε την φωτό για να δείτε το vintage video

Δείτε ακόμα: Σπανιότατο vintage κλικ: Αριστοτέλης Ωνάσης & Τζάκι Κένεντι διακοπές στον Σκορπιό - Εκεί που η πρώην Πρώτη Κυρία ένιωθε απελευθερωμένη & κολυμπούσε γυμνή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ