Αγγελική Αρβανίτη, διευθύντρια ProCredit Bank Greece: Η τράπεζα που στηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες

Η ProCredit Bank Greece συμμετέχει στη ΔΕΘ στο περίπτερο 13, stand B34 

Με βασικά χαρακτηριστικά την ευελιξία και την εξατομικευμένη επαφή με τους πελάτες, η ProCredit Bank Greece συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της στην Ελλάδα, μετρώντας ήδη εννέα χρόνια επιτυχούς παρουσίας και συνεργασίας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τονίζει στη συνέντευξή της στην έντυπη Voria η Αγγελική Αρβανίτη, Διευθύντρια της τράπεζας στην Ελλάδα, η πεποίθηση της ProCredit Bank Greece είναι ότι με την ενίσχυση των ΜμΕ, αναβαθμίζεται η κοινωνία. «Η εστίασή μας είναι σταθερή: Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή εξατομικευμένων οικονομικών λύσεων στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως καταλύτης για την επέκτασή τους

Η Procredit Bank εξειδικεύεται στη συνεργασία με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας θέσεις εργασίας», τονίζει η κ. Αρβανίτη η οποία παράλληλα καλεί τους επιχειρηματίες στο περίπτερο της Procredit Bank στην 88η ΔΕΘ (περίπτερο 13, stand Β34) προκειμένου να συζητήσουν με στελέχη της τράπεζας για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που ανοίγονται σε καινοτομία, τεχνολογία και πράσινο επιχειρείν.

Πείτε μας λίγα λόγια για το «βιογραφικό» της ProCredit Bank, το επιχειρηματικό της μοντέλο και τις εσωτερικές λειτουργικές διαδικασίες (επικοινωνία, οργανόγραμμα);

Η ProCredit Bank είναι μία αναπτυξιακή εμπορική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το έτος 2015 και η οποία προσφέρει υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες στην Ελλάδα. Η ProCredit Bank ανήκει στον Γερμανικό Όμιλο ProCredit Holding με έδρα τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και παρουσία κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό που ξεχωρίζει την ProCredit Bank δεν είναι μόνο οι χρηματοοικονομικές μας υπηρεσίες.

Είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τους πελάτες μας. Δεν βλέπουμε μόνο επιχειρήσεις – βλέπουμε συνεργάτες στην ανάπτυξη. Οι έμπειροι σύμβουλοί μας δεσμεύονται να κατανοούν σε βάθος τις ανάγκες κάθε επιχείρησης που εξυπηρετούμε. Αξιολογούμε την οικονομική εικόνα της επιχείρησης, την ικανότητά της για ανάπτυξη και τις φιλοδοξίες των επιχειρηματιών. Μόνο τότε προσφέρουμε λύσεις, διασφαλίζοντας ότι ευθυγραμμίζονται απρόσκοπτα με τους στόχους τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την ProCredit στη συνεργασία της με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;

Η Procredit Bank εξειδικεύεται στη συνεργασία με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς αυτές αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα αυτές οι δυναμικές οντότητες τροφοδοτούν την ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ενισχύοντας τις ΜμΕ, αναβαθμίζουμε την κοινωνία. Ως αποτέλεσμα, η εστίασή μας είναι σταθερή: είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή εξατομικευμένων οικονομικών λύσεων στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως καταλύτης για την επέκτασή τους. Είναι γεγονός, ότι περισσότερο από το 50% των ελληνικών ΜμΕ δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση. Στην Τράπεζα Procredit βασική μας εστίαση είναι η εξυπηρέτηση των ανωτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε αφορά στις καθημερινές τους ανάγκες είτε στη στήριξή τους ως προς τα σχέδια τους για ανάπτυξη.

Η ProCredit Holding κατευθύνει στρατηγικά τις προσπάθειές της στην επέκταση του χαρτοφυλακίου πράσινων δανείων της, ειδικά στις βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με ποιον τρόπο τα πράσινα δάνεια ωφελούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Η ProCredit Bank Ελλάδος καθώς και όλες οι Τράπεζες του Ομίλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες σε ζητήματα περιβαλλοντικής ευθύνης. Τηρούμε υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, ισχυρής διαχείρισης κινδύνου για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες και είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (πράσινα δάνεια, δάνεια ενεργειακής απόδοσης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Επιπροσθέτως η ψηφιοποίηση και πιο συγκεκριμένα η ψηφιακή τραπεζική παίζει καθοριστικό ρόλο στον πράσινο μετασχηματισμό και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της χρηματοδότησης έργων net metering στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να μειώσουν τόσο τα λειτουργικά τους έξοδα αλλά και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Θα συμμετάσχετε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πείτε μας τι μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες στο περίπτερό σας;

Για εμάς είναι σημαντικό να συναντάμε τους πελάτες μας και να μπορούμε να συζητάμε το όραμα, τις ανάγκες τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Η τιμώμενη χώρα φέτος στην έκθεση θα είναι η Γερμανία και ως μέρος μιας γερμανικής διοργάνωσης, εμείς, στην ProCredit Bank, αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μας συναντήσουν στο περίπτερό μας καθ' όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ 2024 στο γερμανικό περίπτερο 13, stand Β34.

Η ομάδα μας θα είναι εκεί για να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ευκαιρίες για ανάπτυξη, καινοτομία, τεχνολογία και βιωσιμότητα. Για εμάς είναι πάντα εξαιρετικά πολύτιμο να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις και να ακούμε τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ