Βίντεο: Tου στάθηκε στον λαιμό ο αστακός σε διαγωνισμό ταχυφαγίας – Ποιος τον έσωσε με λαβή Χάιμλιχ

Ευτυχώς τον διαγωνισμό παρακολουθούσε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ που με τη λαβή Χάιμλιχ τον έσωσε

Ο Κρις Σουνουνού κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ, έσωσε διαγωνιζόμενο που πνιγόταν από ένα ρολό αστακού σε έναν αγώνα ταχυφαγίας.

Το φεστιβάλ θαλασσινών, παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία όταν ένα κομμάτι αστακού στάθηκε στον λαιμό του Κρίστιαν Μορένο.

Ο διαγωνιζόμενος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και όπως φαίνεται και στο βίντεο σταματά να τρώει και αρχίζει να χτυπά το στήθος του.

Όταν ο Σουνούνου αντιλήφθηκε ότι κανείς από τους παριστάμενους δεν αντιδρούσε, ανέλαβε δράση και εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ σώζοντας τον Μορένο. Μετά την παρέμβαση του κυβερνήτη, ο Μορένο συνέχισε να τρώει.

«Είδα ότι ο κύριος αυτός είχε σταματήσει και αντιμετώπιζε πρόβλημα να καταπιεί. Άρχισα να φωνάζω χωρίς όμως κανείς να αντιδρά Οπότε προχώρησα και του έκανα τη λαβή» εξήγησε ο κυβερνήτης του Νιού Χάμσαϊρ.

O Mορένο ήταν ένας από τους έξι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό του «Hampton Beach Seafood Festival». Έπρεπε σε 10 λεπτά για να φάει όσα περισσότερα ρολά αστακού μπορούσε. Δεν κέρδισε τον αγώνα ταχυφαγίας, αλλά κατανάλωσε συνολικά εννέα ρολά αστακού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ