Βίντεο-ντοκουμέντο: Επιβάτες τρέχουν να σωθούν σε καταπέλτη πλοίου στη Μύκονο - Τους πρόλαβε το πλήρωμα ένα καροτσάκι & οι βαλίτσες τους βρέθηκαν στο νερό

Ο πλοίαρχος έβαλε κατά λάθος μπροστά τις μηχανές

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό στο λιμάνι της Μυκόνου ήρθε στη δημοσιότητα, όταν καταπέλτης πλοίου μετακινήθηκε την ώρα που επάνω του ήταν επιβάτες.

Το πλήρωμα του πλοίου έτρεξε να προλάβει τους ανθρώπους ώστε να μην πέσουν στη θάλασσα και να σώσουν γονείς και παιδιά με τα πράγματά τους όμως να πέφτουν στο νερό..

Κάποιοι έχασαν την ισορροπία τους, αλλά υπήρχαν άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και πλήρωμα) που τους βοήθησαν έγκαιρα και από τύχη δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το Mega, o πλοίαρχος φέρεται να παραδέχθηκε ότι από δικό του λάθος μετακινήθηκε ο καταπέλτης, αφού έβαλε κατά λάθος μπρος τις μηχανές.

Από το περιστατικό βρέθηκαν στη θάλασσα ένα παιδικό καρότσι και κάποιες βαλίτσες, με την εταιρεία να προχωράει σε αποζημιώσεις. 



Οι Αρχές έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους στο πλοίο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία με εντολή εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του περιστατικού.

Το υπουργείο Ναυτιλίας διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει καμία ανοχή σε θέματα ασφαλείας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ