Πάπας Φραγκίσκος: Πραγματοποίησε το μεγαλύτερο του ταξίδι στην Ασία – Χιλιάδες κόσμος έτρεξε να τον συναντήσει – Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

«Να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των μεταναστών εργατών», τόνισε ο 87χρονος πάπας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το μακρύτερο και πιο απαιτητικό ταξίδι του, το οποίο πήρε στον 87χρονο περισσότερα από 32.000 χιλιόμετρα αεροπορικώς για να διανύσει τέσσερις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού από τις 2 Σεπτεμβρίου ως τις 13.

Επισκέφθηκε τη χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, την Ινδονησία, με περίπου 242 εκατομμύρια — και τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό Καθολικών εκτός του Βατικανού — το Ανατολικό Τιμόρ, με περίπου 98%.

Επισκέφθηκε δύο από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου - την Παπούα Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ - και μία από τις πλουσιότερες - τη Σιγκαπούρη.

Ο Φράνσις πραγματοποίησε λειτουργία για περίπου 100.000 ανθρώπους τόσο στην Ινδονησία όσο και στην Παπούα Νέα Γουινέα, 50.000 στη Σιγκαπούρη και 600.000 στο Ανατολικό Τιμόρ - σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην πασχαλινή αγρυπνία στο Βατικανό - Βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους (φωτό)

instagram

Στη Σιγκαπούρη, όπου ολοκλήρωσε τη μαραθώνια περιοδεία στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τις αρχές αυτής της πόλης-κράτους να «προστατευθεί η αξιοπρέπεια των μεταναστών εργατών».

Διαβάστε ακόμα: Να γελάσουμε και λίγο με την AI! Πως ήταν μωρά οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Πάπας Φραγκίσκος, Τζο Μπάιντεν, Άνγκελα Μέρκελ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ