ΠΑΣΟΚ: Οι ομιλίες των 6 υποψηφίων – Δείτε live τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Οι έξι υποψήφιοι μιλούν για τις εξελίξεις στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται σε ένταση και εξέλιξη.

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποιείται η διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκτός των μελών της έχουν προσκληθεί οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος και θεσμικά εκλεγμένοι (δήμαρχοι κ.α.).

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε στην προηγούμενη, της 30ης Ιουνίου, και προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Δείτε live

Νίκος Ανδρουλάκης:

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, γιατί πλέον δεν μας τίθεται το ερώτημα με ποιον θα πάτε. Έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του ερωτήματος. Κοπιάσαμε και αγωνιστήκαμε για να είναι σήμερα το ερώτημα πότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση και πότε θα στείλει τη Νέα Δημοκρατία στο σπίτι της. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, έτοιμος να κάνει και το επόμενο μεγαλύτερο βήμα. Έτοιμο να βάλει τέλος στην αποτυχημένη διαχείριση Μητσοτάκη». «Πριν 2,5 χρόνια η βάση της παράταξης μου έκανε την τιμή να με εκλέξει επικεφαλής του ιστορικού μας κινήματος. Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο θα ήταν “το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε”. Δεν επέστρεψε μόνο με το ιστορικό του σύμβολο, αλλά μπήκε με δυναμική στο κέντρο των εξελίξεων. Η εποχή που μας αντιμετώπιζαν ως συμπλήρωμα έχει περάσει. Μόνο τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Ανεβάσαμε τα ποσοστά μας, γίναμε δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια. Είδαμε ξανά το πράσινο στην Κρήτη. Αυξήσαμε βουλευτές και ευρωβουλευτές. Ενισχύσαμε την επιρροή μας».

Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζετονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές. Η "Αναγέννηση", είναι ένα σχέδιο πολιτικό, ανθρωποκεντρικό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ο δεύτερος λόγος που ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα. Αυτό κάνω όλη μου την πολιτική ζωή, μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Από την πρώτη μέρα. Γι' αυτό δεν έχω κομματική παρέα. Δεν έχω "δικούς μου". Δεν χρειάζομαι τη δική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες. Αξιοποιώντας όποια και όποιον θέλει να προσφέρει. Συνθέτοντας δυνάμεις και προσφέροντας προοπτική. Όπου κι αν βρέθηκα. Αυτό έκανα πάντα. Αυτό, θα κάνω και ως πρόεδρος, αν εκλεγώ», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου στην αρχή της ομιλίας της θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και πως την επόμενη μέρα όποιος και αν είναι ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει το κόμμα συσπειρωμένο.

Ένα κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας που λαμβάνει 13% και δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Πρώτος στόχος μας είναι η επανασύνδεση μας με την κοινωνία για να αποκαταστήσουμε τη θέση μας στον πολιτικό χάρτη», δήλωσε αρχικά η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Ιστορική συγκυρία» χαρακτήρισε την πολιτική κατάσταση η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Δεν υπάρχει πλέον το αλαζονικό 41%. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μπει σε καθοδική πορεία», είπε αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία και συνέχισε λέγοντας «Δεν πάει άλλο κύριε Μητσοτάκη με την αντιλαϊκή πολιτική». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολιτική κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και απορώ πως κάποιοι σύντροφοι μιλούν για σύμπραξη με ένα τέτοιο κόμμα. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ευθύνη»

Διαβάστε ακόμα: Πρώτος έρχεται ο Χάρης Δούκας, ανεβαίνει σταθερά η Άννα Διαμαντοπούλου, o Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει δεύτερος – Η νέα δημοσκόπηση της Interview

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - Πότε θα έχουν την πρώτη τους κοινή αναμέτρηση (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ