Στα «μαλακά» έπεσε ο επί 40 χρόνια παρουσιαστής του BBC Χιού Έντουαρντς – 6μήνες φυλάκισης με αναστολή - Πλήρωνε παιδόφιλο για να λαμβάνει υλικό μικρών παιδιών (φωτό & βίντεο)

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για διαταραγμένη παιδική ηλικία.

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC Χιού Έντουαρντς καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή δύο ετών και την υποχρέωση να λάβει ειδική φροντίδα για την κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Ο 63χρονος, εικονικός παρουσιαστής του ειδησεογραφικού προγράμματος του BBC από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αποδέχθηκε την ενοχή του τον Ιούλιο, αποφεύγοντας έτσι μία μακρά, υψηλής δημοσιότητας δίκη.

Πέρα από την εξάμηνη φυλάκιση, μέρος της ποινής του αποτελεί τώρα ένα πρόγραμμα θεραπείας για σεξουαλικούς παραβάτες και 25 συνεδρίες αποκατάστασης, ενώ υποχρεούται να υπογράψει το μητρώο σεξουαλικών παραβατών για 7 χρόνια και να καταβάλει 3.128 λίρες σε έξοδα για τα θύματα.

Τις φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας τις έλαβε μέσω WhatsApp από παιδόφιλο

Στο δικαστήριο του Westminster Magistrates' Court στο Λονδίνο έγινε γνωστό πως ο πρώην παρουσιαστής του BBC πλήρωσε έως και 1.500 λίρες σε έναν παιδόφιλο που του έστειλε 41 φρικτές φωτογραφίες μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Αυγούστου 2021, επτά από τις οποίες ήταν «πολύ σοβαρού τύπου».

Τα περισσότερα παιδιά ήταν από 13 ως και 15 ετών, ενώ ένα ήταν ηλικίας μεταξύ 7 κι 9 ετών.

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC έλαβε τις παράνομες φωτογραφίες από τον καταδικασμένο παιδόφιλο Άλεξ Γουίλιαμς μέσω WhatsApp. 

Λίγα λόγια για τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Χιου Έντουαρντς

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών του στο BBC, ο Έντουαρντς ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που κάλυπταν ιστορικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της εκλιπούσας βασίλισσας το 2022 και της στέψης του βασιλικά Καρόλου τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι 5 παρουσιαστές ειδήσεων του BBC & SKYNEWS που η ISIS απειλεί να σκοτώσει

Διαβάστε ακόμα: Ηuw Edwards: Εννέα μήνες αργότερα από το σκάνδαλο με το ανήλικό αγόρι, παραιτήθηκε ο παρουσιαστής – «Υπηρέτησε» το BBC για 40 χρόνια (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ