Εμινέ Ερντογάν: Κάλεσε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην εκδήλωσή της στην Νέα Υόρκη – Ο θερμός εναγκαλισμός των Πρώτων Κυριών (φωτό)

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η παράδοση της Τουρκίας, της προίκας και  η πολιτιστική τους σημασία.

Καλεσμένη ήταν η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Μαρέβα Μητσοτάκη σε εκδήλωση της γειτόνισσας «πρώτης» κυρίας, Εμινέ Ερντογάν.

Ενόσω ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει να γίνει η διαβόητη συζήτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκε με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας σε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει στην Νέα Υόρκη για την προίκα της Ανατολίας.

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας αγκάλιασε σφιχτά και υποδέχτηκε θερμά την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η Εμινέ Ερντογάν υποδέχθηκε τις Πρώτες Κυρίες στην εκδήλωση «Νυφικοί Θησαυροί: Ένα Ταξίδι μέσα από τις προίκες της Τουρκίας και της Ανατολίας» στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η παράδοση της Τουρκίας, της προίκας και  η πολιτιστική τους σημασία.

Το «παρών» έδωσαν οι Πρώτες Κυρίες της Νιγηρίας, του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυρικίου, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Η Εμινέ Ερντογάν τόνισε τη συμβολική και πολιτιστική αξία των ειδών προίκας.

Μίλησε για τα κομμάτια που δημιούργούνται με αφοσίωση και αγάπη από Τουρκάλες, ενώ παρουσιάστηκαν οθωμανικά και ανατολικά προικιά, αποτελούμενα από περίπλοκα, χειροποίητα έργα.

«Τα είδη προίκας δεν προορίζονται μόνο για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες αλλά χρησιμεύουν και ως ειδικά γράμματα που εκφράζουν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τα όνειρα των γυναικών μέσω συμβόλων», είπε.

Η Ερντογάν εξήγησε ότι η παράδοση της προίκας ξεπερνά την απλή προετοιμασία για το νέο σπίτι της νύφης. Είναι μια κοινή προσπάθεια που περιλαμβάνει οικογένεια και φίλους, συμβολίζοντας την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Κάθε στάδιο, από τη δημιουργία των ειδών προίκας μέχρι την παράδοση του νυφικού σεντουκιού, αντανακλά τη βαθιά ριζωμένη πολιτιστική μνήμη της Ανατολίας.

Τόνισε επίσης πώς οι παραδοσιακές χειροτεχνίες είναι σαν ζωντανά έγγραφα από τα οποία ένας πολιτισμός μπορεί να διαβαστεί γραμμή προς γραμμή. «Η Ανατολία, της οποίας η πολιτιστική λεκάνη εκτείνεται από την Ασία έως την Αφρική, έχει πλούσια ιστορία. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι άνθρωποι της περιοχής έχουν επιδέξια εγγράψει κάθε πτυχή της ζωής σε αντικείμενα, ωραιοποιώντας το περιβάλλον τους με καλλιτεχνικές πινελιές».

Αφού τελείωσε με την ομιλία της ακολούθησε η επίδειξη μόδας, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακά νυφικά παλαιότερων εποχών.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Επανένωση με την οικογένεια του! Το απόλυτο σικ casual style της Μαρέβας, Σοφίας & Δάφνης στην Αμερική (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Ομόφωνα η άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτας: Αφορά μήνυση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ