Βίντεο κόβει την ανάσα: Νεαροί ανέβηκαν και περπατούν στο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ - Κοιμήθηκαν έναν βράδυ σε ύψος 80 μέτρων, δείτε

Άγνωστο πως οι νεαροί απέκτησαν πρόσβαση στον κεντρικό πυλώνα και έφτασαν στην κορυφή του στεγάστρου Καλατράβα 

Μόνο για υψοφοβικούς δεν είναι αυτό που έκαναν νεαροί της ομάδας Urbex (Urban Exploration) που ανέβηκαν μέσα από τον κεντρικό πυλώνα στην κορυφή του στεγάστρου Καλατράβα σε ύψος 80 μέτρων και περπάτησαν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Σε δύο βίντεο που ανέβασαν δείχνουν πως πέρασαν το βράδυ τους μέσα στον κεντρικό πυλώνα, ενώ στο δεύτερο ένα από τα μέλη της ομάδας βγαίνει και περπατά πάνω στο στέγαστρο.

 

 

Στο προφίλ τους μπορεί να βρει κανείς και άλλα αντίστοιχα βίντεο, ενώ μια από τις κορυφαίες τους στιγμές ήταν όταν έφτασαν το καλοκαίρι σε υψόμετρο 1.108  μέτρων στο όρος Πεντέλη.

@lumiere_urbex After 5 hours of walking it was worth the view 📍🔥#hiking #mountains #view #fy #mpesfypgamw #fygreece ♬ Me gustas tu x Missili - Tio

 

Τι είναι Urbex ή Αστική Εξερεύνηση

Η αστική εξερεύνηση (urban exploration, συχνά την συναντάμε και με την συντομογραφία urbex ή με τον όρο infiltration) είναι η επίσκεψη και εξερεύνηση εγκαταλειμμένων κτηρίων, εγκαταστάσεων υπόγειων ή μη, εργοστασίων, τούνελ, υπόγειων στοών, υπονόμων και καταφυγίων. 

Πέρα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια, η εξερεύνηση των υπόγειων περιοχών γίνεται και σε ενεργές τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά, για τον λόγο αυτό, ονομάζεται και infiltration (διείσδυση) ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατηγορίας για καταπάτηση ή ακόμα και διάρρηξη.

 

Βασικότερη αρχή των αστικών εξερευνητών είναι μην αφαιρούν τίποτα από τους χώρους που επισκέπτονται, να μην κάνουν γκράφιτι και να μην παραβιάζουν λουκέτα και κλειδαριές. Οι εξερευνητές συνήθως φωτογραφίζουν τους χώρους που εξερευνούν χρησιμοποιώντας συχνά προχωρημένες τεχνικές φωτογράφισης όπως HDR & Light painting.

Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και πέρα από τα νομικά προβλήματα, περιλαμβάνουν τα ατυχήματα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.α. είναι πέρα για πέρα υπαρκτοί.

Οι υπόγειες εξερευνήσεις συνδέονται συχνά και με την αναζήτηση επιβεβαίωσης για τους αστικούς μύθους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr