Ο διάσημος Έλληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος συμβουλεύει: "Καριέρες χτίζονται με δουλειά… Τα όνειρα όμως θέλουν θυσίες ζωής" (φωτό)
Μοιράστηκε την ιστορία της δικής του καριέρας
Στο ‘Greece talks’ μίλησε πριν μερικές ημέρες ο Αθηναγόρας Κωστάκος.
Ο διάσημος Έλληνας σεφ μοιράστηκε την ιστορία της δικής του καριέρας δίνοντας μάλιστα πολύτιμες συμβουλές.
Συγκεκριμένα σημείωσε:
"Αρχές του μήνα Δεκεμβρίου δέχτηκα μια πολύ τιμητική πρόσκληση από τον (φίλο πλέον)@fotis.tsimelas να παρεβρεθω στο ‘Greece talks’ και να πω την ιστορία της δικής μου καριέρας.
Στο συνέδριο αυτό ,ομιλητές ήταν προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού που καθορίζουν το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού και ανάμεσά τους ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας μας.
Είναι τόσο περίεργο αλλά στις αρχές του 2000 όντας παιδί ακόμα , δεν πίστευα ποτέ ότι η τέχνη που ερωτεύτηκα και αγάπησα τόσο θα με φέρει στο βήμα ενός συνεδρίου σαν αυτό ανάμεσα σε leaders του Τουρισμού της Ελλάδας !
Η Ελλάδα είναι sexy - ακαταμάχητη και ένα μοναδικό φαινόμενο και για αυτό δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία !
Το Ελληνικό φαγητό ,πλέον φιγουράρει σε θέση κορυφής και όλοι εμείς περήφανα μαγειρεύουμε Ελληνικη κουζίνα με καμάρι σε όλο τον πλανήτη γη !
Αν όμως κάτι είναι ξεχωριστό σε κάθε δουλειά του τουρισμού είναι το πάθος και το φιλότιμο !
Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα σαν το δικό μου ας αναλογιστούν αν βάζουν αρκετές ώρες/μέρες/ στιγμές / κλάμματα / γέλια και τεράστια υπομονή σε αυτό που λέγεται φιλοξενία και μπορεί να φέρει ένα βήμα την Ελλάδα πιο ψηλά !
Όπως και στην δική μου προσωπική ιστορία …Πέρασαν χρόνια και πολύ άβολες στιγμές που πονεμένος από πολύωρες πτήσεις η’ μετά από ατελείωτη ορθοστασία μπόρεσα να βρω το λόγο που κάνω με τόσο πάθος το επάγγελμα αυτό !
Καριέρες χτίζονται με δουλειά…
Τα όνειρα όμως θέλουν θυσίες ζωής !"
Συγκινούν τα σχόλια του κόσμου κάτω από την ανάρτηση του σεφ:
Το who is who του Αθηναγόρα Κωστάκου
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, διάσημος Έλληνας Chef, έχει να επιδείξει αμέτρητα επιτυχημένα projects σε όλο τον κόσμο.
Ήταν Head Chef επί 10 χρόνια στο πολυβραβευμένο fine-dining εστιατόριο Bill and Coo στη Μύκονο, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια ως Culinary Director, μεταξύ των οποίων είναι ο Scorpios (Μύκονος), το NOEMA (Μύκονος), το Branco (Μύκονος) και το Mazi (Notting Hill).
Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης και βασικός συνέταιρος στο εστιατόριο Meraki στο Λονδίνο, το οποίο έχει γίνει talk of the town από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Το ίδιο εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του φέτος στο Ριάντ και στο Porto Cervo στη Σαρδηνία.
Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστός ως ο νικητής του Top Chef, της ομώνυμης και άκρως επιτυχημένης αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς, όπου κορυφαίοι Chef διαγωνίζονται μεταξύ τους για να αναδειχθεί ο καλύτερος.
Διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε πολυποίκιλα projects, ενώ είναι ηγέτης στη δημιουργία σύγχρονων και ελκυστικών χώρων, οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης για όλα τα κοινά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr