Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Εύκολη κοτόσουπα με τραχανά - Μία εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε! (βίντεο)
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με κιμά κοτόπουλου!
Συστατικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
200 γρ. τραχανά ξινό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1,9 λίτρα νερό
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
-Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το καρότο, και αφήνουμε στην άκρη.
-Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
-Προσθέτουμε τον κιμά και τον κόβουμε σε κομμάτια με την κουτάλα χωρίς να το σπασουμε τελείως.
-Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς ανακατεύοντας συχνά.
-Προσθέτουμε τον τραχανά, το θυμάρι, τον κύβο και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
-Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, και ανακατεύουμε.
-Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι και πιπέρι.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr