Αυτοί δηλαδή δεν είναι μαύροι παίκτες της Los Angeles Clippers; Τότε γιατί ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ομάδας τους αποκηρύσσει μετα βδελυγμίας; (Φωτό)

Τον ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη των Los Angeles Clippers Ντόναλντ Στέρλινγκ από κάθε δραστηριότητα του NBA, αλλά και τον στόχο του να τον εκδιώξει από την ιδιοκτησία των Clippers, ανακοίνωσε ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ. Πρόκειται για μακράν την αυστηρότερη ποινή σε βάρος ενός ιδιοκτήτη στην ιστορία του NBA.

Τον ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη των Los Angeles Clippers Ντόναλντ Στέρλινγκ από κάθε δραστηριότητα του NBA, αλλά και τον στόχο του να τον εκδιώξει από την ιδιοκτησία των Clippers, ανακοίνωσε ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ. Πρόκειται για μακράν την αυστηρότερη ποινή σε βάρος ενός ιδιοκτήτη στην ιστορία του NBA.



Τον ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη των Los Angeles Clippers Ντόναλντ Στέρλινγκ από κάθε δραστηριότητα του NBA ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, Άνταμ Σίλβερ, ως ποινή για τα πολύκροτα ρατσιστικά σχόλια που πραγματοποίησε ο κ. Στέρλινγκ και εμφανίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στον Τύπο.




«Στεκόμαστε μαζί στην καταδίκη των αντιλήψεων του κ. Στέρλινγκ. Δεν έχουν θέση στο NBA», σημείωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο κ. Σίλβερ.

Ο κ. Στέρλινγκ παραμένει τυπικά ιδιοκτήτης των Clippers, όμως πλέον δεν έχει το δικαίωμα έστω να παραστεί στα γραφεία της ίδιας της ομάδας του, ή σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική ή διοικητική εγκατάσταση του NBA. Δεν έχει επίσης το δικαίωμα να παρακολουθεί παιχνίδια ή προπονήσεις, ή να συμμετέχει σε μετεγγραφές και διοικητικές συζητήσεις.

Ωστόσο, ο κ. Σίλβερ υπογράμμισε πως θα επιδιώξει πλειοψηφία 2/3 από τους υπόλοιπους 29 ιδιοκτήτες του NBA προκειμένου να υποχρεώσουν τον κ. Στέρλινγκ να εγκαταλείψει την ιδιοκτησία των Clippers.


http://www.nbaarena.com/img/haberler/clippers-team.jpg

Πρόκειται για μακράν την αυστηρότερη ποινή σε βάρος ενός ιδιοκτήτη στην ιστορία του NBA. Αποφασίστηκε αφότου η λίγκα επιβεβαίωσε πως η φωνή που ακούγεται στις δημοσιοποιημένες συνομιλίες να μιλά υποτιμητικά για τους μαύρους ανήκει όντως στον κ. Στέρλινγκ.

Τέλος, το NBA επέβαλε στον δισεκατομμυριούχο Στέρλινγκ πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το μέγιστο που επιτρέπουν οι κανόνες του NBA. Τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που μάχονται κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.


Mε την κυρία του Shelly...

http://cdn.ph.upi.com/sv/b/upi/UPI-2801398534197/2014/1/1ca91173fcbd5bd01e88d007ca2e5aeb/Clippers-owner-recorded-defending-his-racism-to-girlfriend.jpg

Υπενθυμίζεται πως πλήθος παικτών του NBA, συμπεριλαμβανομένου του ΛεΜπρόν Τζέιμς, είχαν ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του κ. Στέρλινγκ. Η υπόθεση γρήγορα πήρε διαστάσεις, με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει αηδιασμένος από το όλο περιστατικό, αναφέρει το Sport24.gr

Ο κ. Στέρλινγκ έχε βεβαρυμένο ιστορικό όσον αφορά καταγγελίες περί ρατσισμού. Βαρύτερη μεταξύ πολλών υποθέσεων ήταν η δίκη του για διακρίσεις σε βάρος μαύρων και λατίνων στην ενοικίαση διαμερισμάτων που κατέχει, υπόθεση η οποία έληξε με εξωδικατικό συμβιβασμό ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Kαι με το αίσθημα του V. Stiviano..

http://www.slate.com/content/dam/slate/blogs/the_slatest/2014/04/26/donald_sterling_los_angeles_clippers_owner_forbids_girlfriend_from_bringing/169725781-team-owner-donald-sterling-of-the-los-angeles-clippers.jpg.CROP.promo-mediumlarge.jpg

http://mavsblog.dallasnews.com/files/2014/04/CLIPPERS_STERLING_BASKETBALL_37337795-620x432.jpg

http://cbssanfran.files.wordpress.com/2014/04/sterling.jpg?w=620&h=349&crop=1

http://www.washingtonpost.com/rf/image_606w/2010-2019/Wires/Images/2014-04-26/AP/Clippers_Sterling_Basketball-0430a.jpg

http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2014/04/donald-sterling-nba-sacramento-kings-los-angeles-clippers.jpg


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ