Ο αγαπημένος μας σεφ, Άκης Πετρετζίκης, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα & απλά πεντανόστιμο παγωτό βανίλια!
14 Ιουλίου 2014 - 12:00 πμ
Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://akispetretzikis.com, για την παραχώρηση της συνταγής.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι να οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Τυλίγουμε με μεμβράνη.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
- Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια.Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες
- Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη!
Συστατικά
- 4 μπανάνες
-
- 100 γρ. Κουβερτούρα
-
- 2 κ.σ. μέλι
-
- 2-4 σταγονες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ